VOJNI SINDIKAT: Ovo su razlozi za naš protest 27.novembra
Foto: Promo

Prvi na listi usklađivanje osnovice za obračun plata

VOJNI SINDIKAT: Ovo su razlozi za naš protest 27.novembra

Društvo -

BEOGRAD - Vojni sindikat Srbije naveo je danas razloge zbog kojih je najavio protest, 27. novembra, a prvi na listi je zahtev za usklađivanje osnovice za obračun plata profesionalnih pripadnika VS sa zakonskim minimumom.

Kako je navedeno u saopštenju tog sindikata, drugi zahtev je da se povuku iz pravnog saobraćaja svi pravilnici i podzakonski akti vezani za socijalno ekonomski status zaposlenih u sistemu odbrane, nastali nakon marta 2015.

Traže i da se obustavi reforma vojnog zdravstva i da se formira radno-stručni tim za izradu modela i plana reforme vojnog zdravstva, u čijem sastavu bi bio i predstavnik sindikata. Stvaranje uslova za nesmetano sindikalno delovanje u sistemu odbrane, kao i da se odmah otpočnu pregovori za zaključenje posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u Vojsci Srbije.

Sindikat navodi da su nezadovoljstvo, materijalna i psihička opterećenost zbog mera štednje, odliv kadra, loša popuna rezultirali najavom protesta, te da je jedini cilj sindikata da ukaže javnosti na "ozbiljne probleme u Vojsci Srbije".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track