(VIDEO) Vozači autobusa: Vozimo mrtvi umorni, ubićemo nekoga

Autobusi „Ariva litasa“ velika opasnost

(VIDEO) Vozači autobusa: Vozimo mrtvi umorni, ubićemo nekoga

Društvo -
Iz kompanije „Ariva“ ne kriju da njihovi vozači greše, ali kažu da ne mogu da ih kontrolišu jer ih samo u Beogradu ima 200
1 / 2

BEOGRAD - Vozači auto-prevoznika „Ariva litas“ koji prevoze građane Beograda prelaze preko duple pune linije, voze sa „ćelavim“ gumama, a gorivo sipaju direktno iz cisterne!- Rukovodstvo uporno izbegava primenu Zakona o bezbednosti u saobraćaju zbog uštede. Predviđeno je da se pri izlasku iz garaže na Zrenjaninskom putu ide desno do dozvoljenog skretanja, ali to podrazumeva dodatnu kilometražu, pa moramo da prelazimo preko duple pune linije! Ne vodi se računa o radnom vremenu, vozimo mrtvi umorni i strahujemo da ćemo napraviti grešku koja će nekog koštati života - ističe jedan od vozača.

Damir Okanović, direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja, kaže da su to grubi propusti.- Ako se na fotografijama zaista nalaze gume autobusa koji prevoze ljude, onda je to veoma opasno. Čim dođe do povećane potrošnje i šare se izližu, gume se moraju odmah promeniti - naglašava Okanović.

Opasno... Toče gorivo iz cisterne
Opasno... Toče gorivo iz cisterne

Iz kompanije „Ariva“ ne kriju da njihovi vozači greše, ali kažu da ne mogu da ih kontrolišu jer ih samo u Beogradu ima 200.- Kažnjavamo i otpuštamo vozače ukoliko grubo krše propise. O nebezbednom točenju goriva iz cisterne ne znamo ništa. Kolika je dubina šare na našim gumama, proverava saobraćajna policija, kojoj je to i posao, stoji u odgovoru Dejana Bogunovića, zamenika direktora „Arive“.(J. P.)

http://www.youtube.com/watch?v=2IIlv-Rlz_k

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja