VOZAČI, OPREZ: Mokri kolovozi, sneg provejava na Zlatiboru i u Sjenici
Foto: Kurir

Stanje na putevima

VOZAČI, OPREZ: Mokri kolovozi, sneg provejava na Zlatiboru i u Sjenici

Društvo -
Niska oblačnost koja mestimično daje kišu proširiće se na celu Srbiju, pa vozače u nižim predelima na autoputevima i putevima prvog prioriteta očekuju mokri kolovozi na kojim sa saobraćaj obavlja bez zastoja i bez prekida, saopštio je AMS S.

Povremeno slab sneg provejava samo na području Zlatibora i Sjenice.

AMS S napominje da česte promene vremena zahtevaju od vozača punu opreznost u vožnji uz strogo poštovanje saobraćajnih propisa.

Pored ovakvih vremenskih prilika, opasnost u vožnji predstavljaju oštećenja na kolovozu u vidu rupa ili kolotraga koja su slabo vidljiva jer su ispunjena vodom.

U vožnji je potreban oprez jer i pored redovnih intrevencija na čišćenju i uklanjanju odrona sa puta od strane dežurnih putarskih službi koji su u sistemu JP Putevi Srbije oni mogu biti uzrok čestih prekida u saobraćaju i u velikoj meri smanjiti bezbednost u vožnji.

Prema informacijama štaba zimske službe JP "Putevi Srbije" zabrana za šlepere i kamione važi na sledećim putnim pravcima: II A-210 Jošanička Banja - Kopaonik II B-327 Koceljeva (veza sa dr.putem 21) - Valjevska Kamenica II A-209 Kraljevo (Kovanluk) - Goč granica sa PZP Kruševac II A-210 Kopaonik - Rudnica II A-211 Kopaonik - granica sa PZP Kruševac (Jaram) II A-197 Granica PZP Ivanjica/Novi Pazar -Duga Poljana -Rasno - Karajukića Bunari -Ugao - dr.granica sa Crnom II A-201 Sjenica -Krajnoviće -Bare -Vrbnica - dr.granica sa Crnom Gorom (Kumanica) II A-202 Sjenica - Raždaginja - Bućevo - Karakujića Bunari - Suvi Do - Leskovac - Tutin.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije na našim terminalima nema dužih zadržavanja putničkih vozila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track