VOZAČI, OPREZNO: Prilagodite brzinu zbog mogućih vremenskih nepogoda
Foto: Kurir

Stanje na putevima

VOZAČI, OPREZNO: Prilagodite brzinu zbog mogućih vremenskih nepogoda

Društvo -

U pojedinim krajevima Srbije danas su, prema prognozi meteorologa mogući povremeno jaki pljuskovi praćeni vetrom i kratkotrajne vremenske nepogode sa obilnim pljuskovima, pojavom grada i jakim vetrom zbog čega iz Auto Moto Saveza Srbije vozačima savetuju dodatan oprez za volanom.

Ovakvo vreme, kako se navodi u saopštenju, može otežati uslove vožnje i izazvati iznenadne kvarove na vozilu, česte prekide u saobraćaju, a može biti i razlog povećanog broja saobraćajnih nezgoda.

AMS S preporučuje vozačima da smanje brzinu i povećaju odstojanje između vozila, kao i da budu posebno oprezni koroz stenske klisure zbog mogućih odrona, koji su česti kada su ovakve nestabilne vremenske prilike.

Do sutra na državnom putu I B reda broj 23, u naselju Stopanja, biće obustavljen saobraćaj zbog radova na redovnom održavanju.

Za vreme izvođenja radova saobraćaj će biti preusmeren na državni put II A reda broj 207 i državni put II A reda broj 211, na deonici kružni tok Koševi - Vitkovo - Rataje - Stopanja.

Još danas u vremenskom periodu od sedam do 17 časova doći će do izmene režima saobraćaja na državnom putu I A reda broj 1, deonica Inđija - Novi Banovci, smer Novi Sad - Beograd, zbog izvođenja radova na redovnom održavanju.

Zbog radova na poboljšanju opasnog mesta "Petrijevska raskrsnica", u mestu Petrijevu dolazi do obustave saobraćaja, navodi AMS S.

Ukida se izlaz sa auto-puta na petlji "Vodanj" za sva vozila koja se isključuju sa autoputa za Smederevo, pošto se prolazi preko raskrsnice, a preporučuju se alternativna isključenja Kolari i Umčari.

Do sutra na državnom putu I B reda broj 23, u naselju Stopanja, doći će do obustave saobraćaja zbog izvođenja radova na redovnom održavanju.

Za vreme izvođenja radova saobraćaj će biti preusmeren na državni put II A reda broj 207 i državni put II A reda broj 211, na deonici kružni tok Koševi - Vitkovo - Rataje - Stopanja.

Do 1. avgusta biće obustavljen saobraćaj na delu državnog puta IIA reda broj 127, u ulici Vuka Karadžića prema Starim Banovcima, zbog početka druge faza radova, i to od ukrštanja sa ulice Nikole Momčilovića do ukrštanja sa ulicom Podunavskog partizanskog odreda. Alternativni pravci koji vode prilazima ulici Vuka Karadžića iz smera Beograda, autoputa i Starih Banovaca, su kroz ulicu Branka Radičevića, a iz smera centra kroz ulicu Jana Sikore.

Obustava saobraćaja zbog radova na sanacije klizišta biće na državnom putu II B reda broj 342, deonica Ub - Popučke - Iverak, (obustava saobraćaja od 31.03.2015.), a alternativni put: Ub - Slovac - Valjevo, navodi AMS S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track