VOZITE PAŽLJIVO: Večeras moguća poledica, oprez i zbog poplava i odrona
Foto: Dado Đilas/Ilustracija

Upozorenje AMSS

VOZITE PAŽLJIVO: Večeras moguća poledica, oprez i zbog poplava i odrona

Društvo -
BEOGRAD - Javno preduzeće "Putevi Srbije" upozorilo je večeras na moguću poledicu na putevima i apelovalo na vozače da budu maksimalno oprezni u vožnji.

"Zbog vlažnih kolovoza i niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice te apelujemo na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu", navodi se u sapštenju.

Iz tog preduzeće savetovali su vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, da voze oprezno i pažljivo.

Prema trenutnim podacima, saobraćaj u našoj zemlji je umerenog intenziteta. Na državnim putevima I i II reda u poplavljenim područjima centralne i zapadne Srbije saobraćaj se odvija bez zastoja, ali usporeno. AMSS, takođe, navodi da je završeno ispumpavanje poplavljenog puta Lučani - Kratovska stena i da je saobraćaj od jutros normalizovan za sve kategorije vozila.

Zbog veće količine odrona zemlje i kamena zatvoren je državni put Čačak-Zeoke-Guča. Alternativni put je Čačak- Grab- Rogača Guča.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične Policije RS, na našim terminalima nema dužih zadržavanja putničkih vozila, osim na graničnom prelazu Kelebija, gde je vreme zadržavanja za putnička vozila na izlazu iz naše zemlje 60 min.

Prema informacijama JP "Putevi Srbije", na deonicama na kojima su započeti radovi, režim saobraćaja je izmenjen i usporen, pa je savet vozačima da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju, i da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima na putu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track