VUČIĆ I DANAS PONOVIO U SKUPŠTINI: Povećaćemo i penzije i plate
Foto: Marina Lopičić/Arhivska Fotografija

Sednica parlamenta

VUČIĆ I DANAS PONOVIO U SKUPŠTINI: Povećaćemo i penzije i plate

Društvo -

BEOGRAD - Mandatar za sastav nove Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da u Srbiji 61 odsto penzionera ima veće penzije nego što je imalo, i poručio da će biti povećane penzije i ostalima.

“Kada je reč o povećanju penzija, 61 odsto ima veće penzije nego što je ikada imalo, dok 39 ima manje penzije. To nikada nisam krio. Tih 39 odsto ima i nominalno i realno manje penzije. To ćemo da promenimo”, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima ti penzioneri ne bi ni imali penzije da je nastavljeno da se radi kao do sada, dodajući da će osim penzija biti povećane plate i u određenim delovima javnog sektora.

“Imaće nominalno veće penzije od onoga što su imali, ali će one biti i realno veće zbog niske inflacije. To sam govorio i za plate u javnom sektoru. Ne za upravu i administraciju, već za učitelje, nastavnike, profesore, zdravstvene i socijalne radnike, za vojsku i policiju”, rekao je Vučić.

"U vrhu smo evropskih zemalja po socijalnoj zaštiti"

Mandatar Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbija pri vrhu evropskih zemalja kada je u pitanju zaštita prava socijalno-ugroženihi ali i porodilja.

"Tu smo gotovo iznad proseka, a i u mnogim drugim segmentima u ovoj oblasti dajemo čak i veća prava nego što se daju u znatno razvijenijim zapadno-evropskim zemljama", rekao je Vučić odgovarajući na kritike opozicije da se od korisnika socijalne pomoći očekuje da pomažu u poslovima poput čišćenja snega, sakupljanja lišća...

"Opozicija se zalaže za to da niko ništa ne radi, a da svi relativno lepo žive, i da oni mnogo dobro žive. Srbija u kojoj ćete da se zalažete i borite da se ne radi ništa ne može da uspe. Može da uspe samo Srbija koja radi i u kojoj nećemo da bacamo pare građana", rekao je Vučić tokom skupštinske rasprave.

On je naveo da potoje primeri gde korisnici socijalne pomoći odlaze da prodaju određene proizvode, snalaze se i zarađuju na drugi način, ali i dalje imaju kao dodatni prihod socijalnu pomoć države. Takvih je kaže, više od 35 odsto."Ja vas sada pitam: zašto da dajemo novac na taj način kada smo omogućili svakome da osnuje svoje firmu i napravili uslove bolje od dve trećine zemalja u svetu", istakao je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track