Vučić: Ne dam novac za novi državni avion, ako ne radi putovaćemo drugačije!
Foto: Kurir štampano

Tek kad se povećaju plate i penzije

Vučić: Ne dam novac za novi državni avion, ako ne radi putovaćemo drugačije!

Društvo -
Premijer je rekao da je prioritet države da ojača vojsku, kako bi se piloti, koji treba da štite građane, osećali bezbedno i da je to važnije od toga kako će državni vrh putovati

KOCELJEVA - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nema novca za kupovinu novog aviona za potrebe državnika i da se o tome ne razmišlja.

"Ne, u ovom trenutku nemamo ni pravo ni novac da kupujemo avion, a ako hoćete i ne dam pare", rekao je Vučić novinarima upitan da li se razmišljalo o kupovini novog aviona za potrebe državnih zvaničnika.

Vučić je rekao da će država o tome moći da razmišlja kad budu povećane plate u javnom sektoru i penzije, ističući da bi takav avion koštao oko milijardu dinara.

"Mi tu milijardu dinara nemamo, ako avion radi, radi, ako ne radi, naći ćemo neki drugi način da putujemo", rekao je Vučić. On je rekao da je prioritet države da ojača vojsku, kako bi se piloti, koji treba da štite građane, osećali bezbedno i da je to važnije od toga kako će državni vrh putovati.

"Suočavamo se sa tim da šta god uradite, nije dobro. Da kupimo novi avion, zar ne biste rekli - kupujete avion za vas dok narodu smanjujete plate", rekao je Vučić.

Vladin avion "falkon", kojim je predsednik Srbije Tomislav Nikolić juče poleteo za Vatikan, prinudno se vratio na beogradski aerodrom zbog kvara na jednom motoru, a poseta Svetoj stolici je otkazana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track