VUČIĆ: Vlada Srbije u 2017. povećava broj vaučera na 60.000
Foto: Aleksandar Jovanović

Poseta Prolom Banji

VUČIĆ: Vlada Srbije u 2017. povećava broj vaučera na 60.000

Društvo -

PROLOM BANJA - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Vlada Srbije iduće godine povećati broj vaučera sa 40.000 na 60.000 kako bi ne samo penzioneri, veći i oni koji su nezaposleni ili imaju mala primanja, mogli sebi da priušte odmor.

Vučić je, posle obilaska Prolom Banje, rekao novinarima da je ta banja iskoristila vaučere i da je namera Vlade Srbije da razvija Toplicu.

On je precizirao da Prolom Banja sada ima 150.000 noćenja i da se nada da taj broj može da bude i 200.000.

"Prazna zemlja nikom ništa ne znači i zato ćemo da ulažemo u nju, a kao ozbiljni ljudi moramo i da kontrolišemo rezultate onoga gde mi ulažemo", rekao je Vučić.

On je naglasio da je njegova politika ekonomski zdrava i uspešna Srbija, a da su oni, koji vole da se dodvoravaju narodu doveli zemlju do prosjačkog štapa i kao primer naveo Kuršumlijsku Banju.

"Ta banja izgleda kao groblje Srbije. Ona je njihov rezultat, zatvorena je 2005. godine i liči na groblje Srbije, a ja hoću da se Srbija razvija", naglasio je premijer.

Vučić je dodao da je razgovarano i o, kako je rekao, problematičnom Simpo Šik doo Kuršumlija pogonu, i načinima da se pomogne.

Vučić je rekao da postoji mogućnost da dovede, sa opštinskim rukovodstvom, nove investitore.

Premijer je takođe rekao da će kasnije danas posetiti i Žitorađu, gde će se sastati sa turskim investotrom, kojeg je je zamolio da ulaže u tu opštinu i gde bi trebalo da bude 160 zaposelnih.

"Sigurno će biti 160 novo zaposlenih, a mi verujemo i značajno veći broj", rekao je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja