VUČIĆEVIĆ UHVAĆEN U LAŽI: Uzeo 2,2 miliona od Pajtića preko kulinarskog dodatka
Foto: Nebojša Mandić

Režimski novinar unovčio saradnju

VUČIĆEVIĆ UHVAĆEN U LAŽI: Uzeo 2,2 miliona od Pajtića preko kulinarskog dodatka

Društvo -
Informer od pokrajinske vlade dobio novac namenjen za unapređenje informisanja u Vojvodini za kuvar „Iće i piće“

BEOGRAD - Dragan Vučićević juče je ponovo uhvaćen u teškoj laži.On je optužio Kurir da je od Vlade Vojvodine ove godine dobio 2,2 miliona dinara, ali je prećutao da je i on dobio istu sumu kao i naš list na konkursu koji je sproveden prošle godine. Posebno je zanimljivo da je Vučićević te pare od vlade Bojana Pajtića dobio za projekat Iće i piće, a novac je bio namenjen za „unapređenje javnog informisanja o Autonomnoj pokrajini Vojvodini“?!Tako do danas ostaje nejasno kako se ovim Vučićevićevim projektom unapređuje informisanje u severnoj pokrajini!

Međutim, nije Bojan Pajtić jedini među demokratama koji je pomagao Vučićeviću. Daleko darežljiviji bio je Dragan Ðilas, nekadašnji gradonačelnik Beograda i lider DS. Ðilas je, podsetimo, zajedno s biznismenom Miroslavom Miškovićem imao vlasnički udeo u Presu, kojem je, preko svoje marketinške firme „Dajrekt medija“, davao svaku četvrtu reklamu. I sve to dok je na čelu tog lista bio Dragan Vučićević! Pres je tako od reklama godišnje dobijao oko 700 miliona dinara, a veliki deo tog novca dolazio je upravo od Ðilasove firme. Poređenja radi, Kurir, koji je bio mnogo tiražniji od Presa, dobijao je tek svaku petnaestu reklamu.

Crno na belo... Vučićević prvi uzeo pare od Pajtića
Crno na belo... Vučićević prvi uzeo pare od Pajtića

Vučićević se, inače, kasnije često ograđivao od Miškovića i Ðilasa, stvarnih vlasnika Presa, ali brzo je uhvaćen u laži. Inače, sve vreme je govorio da iza Presa ne stoje ni tajkuni, ni političari, niti bilo koje druge interesne grupe. S druge strane, vešto je izbegavao odgovore na pitanja ko mu je kupio džip, te odakle mu sat od 5.000 dolara. Zanimljivo je da je uvoznik „honde“, koju je vozio Vučićević, upravo firma „Delta motors“ Miroslava Miškovića.(E. K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track