Vučiću, Dodiku i Kusturici Velika nagrada japanskog društva
Foto: Kurir štampano

Vučiću, Dodiku i Kusturici Velika nagrada japanskog društva

Društvo -
Nagrada Vučiću se posebno dodeljuje za "njegov doprinos razvoju Srbije, koji je učinio otpočinjući sveukupne društvene reforme", kao i za "izvanredne napore koje čini u izgradnji novog, savremenog društvenog uređenja, zasnovanog na najvišim svetskim standardima"

BEOGRAD - Nevladina i neprofitna humanitarna organizacija Japansko društvo iz Beograda saopštila je danas da je dodelila svoju Veliku nagradu premijeru Aleksandru Vučiću, "zbog izvanrednih dostignuća koja su bez presedana u novijoj srpskoj istoriji u svim relevantnim oblastima razvoja Srbije".

Pored Vučića, Velike nagrade Japanskog društva dodeljene su predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i reditelju Emiru Kusturici.

Nagrada Vučiću se, kako je obrazloženo, posebno dodeljuje za "njegov doprinos razvoju Srbije, koji je učinio otpočinjući sveukupne društvene reforme", kao i za "izvanredne napore koje čini u izgradnji novog, savremenog društvenog uređenja, zasnovanog na najvišim svetskim standardima".

Razlog za nagradu je, dodaje se, i što je postigao izvanredne rezultate na planu opštedruštvenog razvoja i promeni svesti društva prema potencijalima zemlje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track