Vuk Jeremić dodelio diplome polaznicima CIRSD
Foto: Dragana Udovicic

Pozavideli bi nam i sa Harvarda

Vuk Jeremić dodelio diplome polaznicima CIRSD

Društvo -
Seminar Geopolitika u eri multipolarnosti pohađalo je 35 najboljih akademaca sa zapadnog Balkana, a predavači su u Beograd došli iz celog sveta

BEOGRAD - Vuk Jeremić, direktor Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD), dodelio je juče diplome polaznicima seminara "Geopolitika u eri multipolarnosti", u organizaciji CIRSD.

Seminar je pohađalo 35 osoba sa prostora zapadnog Balkana koje su sa najvišim ocenama završile osnovne studije. Da su u pitanju najbolji akademci, pokazuje i veoma jaka konkurencija pri prijavljivanju za seminar.

- Bio sam privilegovan da provedem nedelju dana u društvu vrhunskih predavača, kao i polaznika seminara. Oduševljen sam poslom koji smo uradili. Mislim da bi nam na tome mogli pozavideti i oni sa Harvarda. Doveli smo najbolje predavače u Beograd, imali smo nedelju dana ceo svet - poručio je Vuk Jeremić na dodeli diploma.

Glavne teme seminara, koji je u Beogradu intenzivno trajao sedam dana, bile su posvećene savremenim geopolitičkim trendovima - proučavanju političkih, ekonomskih, društvenih i ekoloških aspekata multipolarnosti i obnovljenog interesovanja za geopolitičke pozicije.

Predavači su bili iz redova iskusnih kreatora međunarodne politike i svetskog javnog mnjenja, kao i sa najprestižnijih svetskih univerziteta, a među njima Luis Amado, Volfram Mas, Ralf Langner, Luis Almagro, Nikolas Gvosdev, Branko Milanović, Andrej Kortunov i Ričard Gauan.

(M. L.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track