Vulin: Čume kao invalid uzeo 50.000 evra
Foto: Zorana Jevtic

Preispitivanje invalidskih penzija

Vulin: Čume kao invalid uzeo 50.000 evra

Društvo -
Kako je mogao da vozi kola ako je njegova invalidnina tačna. Da li je mogao da bude poslovno sposoban, da raspolaže sredstvima, da investira, da se bavi krupnim biznisom. Moramo već jednom raščistiti s tim. I u njegovom i u svakom drugom slučaju. naveo je ministar rada

BEOGRAD - Ako se Ljubiša Buha Čume još jednom ne pojavi pred komisijom za preispitivanje invalidskih penzija, automatski će ostati bez invalidnine koju prima od 1994. godine, navodi Aleksandar Vulin, ministar rada.

"Buha će biti pozvan još jednom jer se prvi put nije pojavio pred komisijom. Ako se ni tada ne pojavi, automatski će ostati bez invalidnine. To pravilo važi za sve, pa i za njega. Sumnjam da će njegov životni standard trpeti bez te 23.000 dinara, ali jeste neobično da čovek prima invalidsku penziju i da ima sve što ima", kaže Vulin.

"Nećemo tu stati. Nije dovoljno da on kaže da mu ne treba taj novac. Videćemo kako je dobio invalidninu. Ljubiša Buha je po tom osnovu državu dosad koštao 40 - 50 hiljada evra. E, to je vrlo ozbiljno. Takođe, kako je mogao da vozi kola ako je njegova invalidnina tačna. Da li je mogao da bude poslovno sposoban, da raspolaže sredstvima, da investira, da se bavi krupnim biznisom. Moramo već jednom raščistiti s tim. I u njegovom i u svakom drugom slučaju", zaključio je Vulin.(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track