Vulin: Ne dovodite nam pravnike i ekonomiste, imamo ih i mi
Foto: Fonet

Predlog zakona o zapošljavanju stranaca

Vulin: Ne dovodite nam pravnike i ekonomiste, imamo ih i mi

Društvo -
Dovedite nam inženjere, ljude iz struke koje mi nemamo, a od kojih možemo nešto da naučimo i koji će biti značajni za našu privredu, poručio ministar

BEOGRAD - Predlog zakona o zapošljavanju stranaca omogućiće brže zapošljavanje stranaca pod određenim uslovima štiteći srpsko tržište, kaže Aleksandar Vulin.

"Jedan od uslova koji je za nas jako važan jeste da poslodavac koji želi da zaposli stranca, mora da dokaže da nije sa tog radnog mesta otpustio državljanina Srbije u roku od tri meseca", kaže ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

Zatim, kako dodaje, poslodavac je dužan da dokaže da na NSZ u roku od mesec dana nije uspeo da nađe profil koji je njemu potreban". Poruka je da se ne dovode profili koji postoje u Srbiji već oni koji nedostaju i od kojih se nešto može naučiti, objasnio je Vulin novinarima u parlamentu gde je završena načelna rasprava o tom Predlogu zakona.

"Nemojte nam dovoditi pravnike i ekonomiste, imamo ih i mi, dovodite nam inženjere, ljude iz struke koje mi nemamo, a od kojih možemo nešto da naučimo i koji će biti značajni za našu privredu, a pravnika i ekonomista, menadžera imamo i mi na birou, pomozite nam da ih zaposlimo", pojasnio je Vulin. On je objasnio je i da stranac može biti zaposlen onoliko koliko mu traje boravišna dozvola.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja