Zabrinuti stavom premijera! NUNS: Vučić podržava tabloidizaciju medija
Foto: Printskrin

Gostovanje premijera na RTS

Zabrinuti stavom premijera! NUNS: Vučić podržava tabloidizaciju medija

Društvo -
BEOGRAD - Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) saopštilo je danas da je zabrinuto stavovima koje je predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izneo u emisiji "Upitnik", jer podržava tabloidizaciju medija i "podstiče praksu najgrubljeg obračuna sa neistomišljenicima".

"Ovakav stav ne doprinosi povećanju stepena slobode medija u Srbiji. Naprotiv, predsednik Vlade Srbije je sinoć pokazao zabrinjavajući stepen tolerancije prema daljem urušavanju medijske scene Srbije čime se demokratski procesi znatno usporavaju, a prostor za slobodu medija dodatno sužava. NUNS poziva Vučića da prestane sa podrškom daljoj tabloidizaciji Srbije jer na taj način ugrožava slobodu mišljenja i izražavanja, a Srbiju vraća u vreme devedestih kada su novinari i mediji bivali proglašavani za državne neprijatelje", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se ocenjuje da je tokom intervjua na Radio-televiziji Srbije premijer izneo stavove "kojima je praktično legalizovao i ohrabrio novinarstvo oličeno u medijskim hajkama protiv novinara i medija, harangama protiv neistomišljenika, kršenju zakona i neprofesionalizmu".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track