ZAJEDNIČKA BORBA PROTIV KRIMINALA: Srbija i Švedska potpisale Sporazum o policijskoj saradnji
Foto: MUP

Sastanak u Stokholmu

ZAJEDNIČKA BORBA PROTIV KRIMINALA: Srbija i Švedska potpisale Sporazum o policijskoj saradnji

Društvo -

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministar unutrašnjih poslova Kraljevine Švedske Andeš Igeman potpisali su danas u Stokholmu Sporazum o policijskoj saradnji.

Ministar Stefanović istakao je da će taj dokument omogućiti bližu saradnju srpske i švedske policije u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala, terorizma, ali i u suprostavljanju ilegalnim migracijama, saopštio je MUP.

Foto: MUP
Foto: MUP

„Zahvajujući ovom Sporazumu u narednim danima doći će do bližeg kontakta između naših policijskih službi i do intenzivnije saradnje u borbi protiv organizovanog kriminala, terorizma i ilegalnih migracija što će rezultirati opadanjem stope kriminaliteta“, rekao je Stefanović.

On je zahvalio Švedskoj na podršci Srbiji na putu ka Evropskoj uniji i na ogromnoj pomoći koju je ta država pružila našoj zemlji.

Foto: MUP
Foto: MUP

Švedski ministar unutrašnjih poslova rekao je da će Švedska nastaviti da pruža podršku Srbiji na putu evropskih integracija i dodao da je zajednička borba protiv organizovanog i svih drugih vidova kriminala veoma značajna, navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track