ŽELEZNICE SRBIJE: Od marta 2015. cela trasa barske pruge u saobraćaju
Foto: Nemanja Pancic

Radovi počinju u decembru

ŽELEZNICE SRBIJE: Od marta 2015. cela trasa barske pruge u saobraćaju

Društvo -
Radovi će trajati oko tri meseca i početkom marta naredne godine vozovi bi ponovo mogli da saobraćaju celom barskom prugom

BEOGRAD - Železnice Srbije će danas otvoriti ponude za izbor izvođača radova na obnovi deonica barske pruge oštećenih u poplavama, a radovi bi trebalo da počnu već početkom decembra, saopštile su železnice.Radovi će trajati oko tri meseca i početkom marta naredne godine vozovi bi ponovo mogli da saobraćaju celom barskom prugom.

"Železnice Srbije su iz sopstvenih sredstava obezbedile 89 miliona dinara za obnovu deonice na barskoj pruzi između Valjeva i Lastre, koja je značajno oštećena tokom majskih poplava", izjavio je juče u Železničkom muzeju u Beogradu pomoćnik generalnog direktora Železnica Srbije Zoran Lukić, otvarajući izložbu "111 godina železnice u Crnoj Gori".

Lukić je podsetio da zbog oštećenja barske pruge između Valjeva i Lastre vozovi između Beograda i Bara od maja ove godine saobraćaju zaobilaznim prevoznim pravcem preko Lapova i Kraljeva, zbog čega putovanje traje nekoliko sati duže.

"Ono što dodatno povezuje železnice Srbije i Crne Gore je barska pruga, koja nas spaja skoro pune četiri decenije. Od izgradnje, pre skoro četrdeset godina, barska pruga kroz Srbiju nije ozbiljnije remontovana i modernizovana, ali narednih godina zahvaljujući ruskom kreditu predstoje najobimniji radovi na pruzi Beograd - Bar kroz Srbiju", najavio je Lukić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja