ŽENA ĐINĐIĆEVOG TELOHRANITELJA: Oteti Srbi u Libiji proći će gore od mog muža!
Foto: Facebook), Jovica Stepić, Privatna Arhiva

Strah žena Đinđićevog telohranitelja zarobljenog u Libiji

ŽENA ĐINĐIĆEVOG TELOHRANITELJA: Oteti Srbi u Libiji proći će gore od mog muža!

Društvo -
Bojim se da su Jovica Stepić i Slađana Stanković u mnogo težem stanju od mog Srđana, kojeg islamisti drže u nehumanim uslovima. Plašim se da žena to neće izdržati, kaže Vesna Babić

BEOGRAD - Srđan Babić, bivši telohranitelj ubijenog premijera Zorana Ðinđića, osam i po meseci je zatočen u Libiji, gde ga islamisti drže u nehumanim uslovima, a njegova supruga Vesna kaže za Kurir da strahuje da i Slađanu Stanković i Jovicu Stepića, Srbe otete prošle nedelje, možda očekuje ista sudbina.

- Moj suprug je otišao na informativni razgovor, ali ga je lokalna islamistička policija El Maid zadržala i do danas ga nije pustila. Niko ne zna razlog zašto je zatočen. Poslednji put mi se javio u avgustu, kad mi je rekao da ga drže u samici, da je jako loše i da je smršao 20 kilograma. Tokom zatočeništva nije video sunce. Živim u strahu mesecima, pa tako znam kroz šta sada prolaze porodice Stankovićeve i Stepića - priča Vesna i dodaje:Niko nije tražio otkup- Bojim se da su oni u mnogo gorem stanju od mog supruga, jer su oteti i ne zna se gde su, dok se za mog supruga zna. Mislim da je najgore Slađani. Ona je žena i ne znam da li će moći da izdrži... Ako znam da je moj Srđan u nehigijenskim uslovima, mogu samo da zamislim kako je sada njoj.Kako Kurir saznaje, još niko nije zatražio otkup za dvoje otetih Srba.Babićeva navodi da bi volela da se situacija u vezi s njenim suprugom, Stepićem i Stankovićevom što pre razreši, ali naglašava da ima sumnje jer, kako kaže, imamo nesposobne kadrove u diplomatiji, poput srpskog ambasadora u Libiji Olivera Potežice.- Potežica je u slučaju hapšenja mog supruga davao lažne informacije i nijednom se nije udostojio da ga poseti iako zna gde se nalazi. Govorio je da se protiv Srđana vodi istraga, što nije tačno, i za to imam potvrdu. Ambasador je tako ukaljao Srđanovo ime. Inače, Potežica se nijednom nije javio, bezuspešno sam pokušavala da ga dobijem, ali on je više od dva meseca tokom leta bio na odmoru. U ambasadi i Ministarstvu su mi govorili da svakog dana rade na oslobađanju, ali to se pokazalo kao laž. Inače, u Libiji se Potežica ponaša kao bog, stvorio je sopstveni pašaluk i svi znaju da tamo završava mnoštvo ličnih poslova umesto da se bavi diplomatijom. Na njega je kivna i većina Srba koji rade u toj zemlji - priča Vesna.Bez odgovoraOna kaže da je pomoć tražila i od premijera Vučića i Ivice Dačića, ali da konkretan odgovor nije dobila.

Premijer VučićZNAMO KO JE UPLETEN, IMA ČUDNIH STVARIUveren sam da su ljudi živi, inače se ne bi vodili razgovori - rekao je Premijer Aleksandar Vučić i dodao da službe Srbije više znaju nego službe drugih zemalja:- Mi više znamo - ko je u to upleten, kako se to dogodilo, pod kojim uslovima, okolnostima, ima tu čudnih stvari.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track