ZORANA MIHAJLOVIĆ: Naplatna rampa Vrčin biće završena do 15. oktobra
Foto: Kabinet Potpredsednice Vlade Srbije

Brži prolazak koridorom 10

ZORANA MIHAJLOVIĆ: Naplatna rampa Vrčin biće završena do 15. oktobra

Društvo -

BEOGRAD - Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas da će nova naplatna stanica Vrčin, koja će se koristiti umesto Bubanj Potoka, biti završena do 15. oktobra i da će omogućiti brži prolazak vozila na tom delu Koridora 10.

Nova rampa Vrčin će imati ukupno 23 trake odnosno za osam više od Bubanj Potoka.

"Za vladu je od velikog značaja da nastavimo izgradnju obilaznice oko Beograda, a jedan od važnih koraka je izmeštanje naplatne stanice Bubanj Potok i to će biti urađeno do 15. oktobra kako smo i rekli, a vrednost investicije je dve milijarde dinara", rekla je Mihajlović novinarima na gradilištu nakon kontrole radova.

Ona je istakla da će na tom gradilištu u proseku biti angažovano oko 100 radnika.

"Dolazi letnja sezona i sigurno je da ćemo se potruditi sa Putevima Srbije da nema zastoja na putu, bez obzira što imamo uvećan broj vozila koji prolaze Koridorom 10. Završavamo uskoro Koridor 10, a u 2015. smo imali skoro 2,5 miliona vozila više na koriodru, u odnsu na 2014. godinu", kazala je Mihajlović.

Ona je rekla da neće biti gužvi zbog radova i da će sve biti završeno na vreme.

"Država sve svoje obaveze ispunjava prema Putevima Srbije, a oni zatim prema izvođaču", dodala je Mihajlović. Vršilac dužnosti direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak je rekao da će rampa Vrčin imati osam traka više od Bubanj Potoka.

"Ovu naplatnu stanicu ne izmeštamo zbog Ikee već zbog nastavka obilaznice oko Beograda od tunela Straževica do Bubanj Potoka, koja izlazi 700 metara posle stare naplatne stanice", rekao je Drobnjak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track