Zorana Mihajlović: Nova ploča na Pupinovom mostu u skladu sa našim običajima
Foto: Aleksandar Jovanovic

Poslušali narod

Zorana Mihajlović: Nova ploča na Pupinovom mostu u skladu sa našim običajima

Društvo -
Građani su negodovali jer je ploča, na kojoj su bili ispisani osnovni podaci o nazivu, dužini i datumu otvaranja mosta, imala izgled nadgrobnog spomenika

BEOGRAD - Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović potvrdila je večeras da će biti promenjena ploča koja je bila postavljena na početku mosta između Zemuna i Borče i da će nova izgledati drugačije.

"To je poklon i donacija naših kineskih partnera. Mi im se zahvaljujemo na donaciji i poklonu. To je znak prijateljstva i njihovih običaja ali smo ih mi zamolili da ploča izgleda u skladu sa našim običajima i kulturom i ona će sada izgledati drugačije", rekla je Zorana Mihajlović za Radio-televiziju Srbije.

Crna mermerna ploča postavljena je pre tri dana na mostu između Zemuna i Borče, koji će se zvati most Mihajla Pupina, ali je uklonjena nakon negativnih komentara građana na društvenim mrežama.

Građani su negodovali jer je ploča, na kojoj su bili ispisani osnovni podaci o nazivu, dužini i datumu otvaranja mosta, imala izgled nadgrobnog spomenika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track