Zorana Mihajlović otvorila 41. sajam građevinarstva
Foto: TANJUG - Rade Prelić

Učestvuju izlagači iz 25 zemalja

Zorana Mihajlović otvorila 41. sajam građevinarstva

Društvo -
Vlada poziva sve kompanije da se uključe i daćemo im podršku kako bi građevinarstvo stalo na noge, rekla je Mihajlović.Ona je takođe pozvala sve da posete štand Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture koji je pokrovitelj sajma i pogledaju knjigu potencijalnih projekata u Srbiji u tom resoru

BEOGRAD - Potpredsednica vlade i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović otvorila je danas u Beogradu 41. Međunarodni sajam građevinarstva (SEEBBE), na kojem učestvuju izlagači iz 25 zemalja i poručila da će vlada učiniti sve da građevinarstvo stane na noge i ponovo bude ponos naše zemlje.

Mihajlović je pozvala sve da se uključe u preporod građevinarstva, svako na svom nivou, ističući da lokalne samouprave treba što brže da izdaju građevinske dozvole.

"Vlada poziva sve kompanije da se uključe i daćemo im podršku kako bi građevinarstvo stalo na noge", rekla je Mihajlović.Ona je takođe pozvala sve da posete štand Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture koji je pokrovitelj sajma i pogledaju knjigu potencijalnih projekata u Srbiji u tom resoru.

Mihajlović je izrazila očekivanje da će na sajmu biti dogovoreni novi poslovi i da će doći do razmene tehnologija.

Sajam se održava pod sloganom "Gradimo budućnost zajedno", i trajaće do 19. aprila, na kompletnom raspoloživom izlagačkom prostoru, kao i na otvorenom prostoru Beogradskog sajma.

Izlagači iz 25 zemalja i Srbije predstaviće sveobuhvatnu ponudu iz svih oblasti građevinske industrije, a jedan od osnovnih ciljeva manifestacije je da gradnju, građevinske materijale i projekte učini dostupnijim, saopštili su organizatori sajma.

Posebna pažnja na manifestaciji biće usmerena na promociju potencijala i perspektiva srpskog građevinarstva, kao i na predstavljanje investicionih projekata koji su šansa za domaće građevinare.

Sajam građevinarstva je centralni događaj na kalendaru građevinske privrede i poslovni zaštitni znak Beograda, kao i najposećenija sajamska manifestacija u regionu jugoistočne Evrope.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track