Besplatna zimska škola programiranja i dizajna – coDEsign2016

Prilika za srednjoškolce

Besplatna zimska škola programiranja i dizajna – coDEsign2016

Edukacija -
Iako su praznici iza nas, vreme poklona još uvek traje. Tako će svi srednjoškolci imati priliku da besplatno učestvuju u zimskoj školi programiranja i dizajna, koja će se održati od 1. do 5. februara.

Ovogodišnji coDEsign organizuju Visoka škola strukovnih studija za informacione tehnologije (ITS), Srednja škola za informacione tehnologije (ITHS) i kompanije Comtrade i LINK group, u čijim prostorijama će se i održati predavanja i radionice.

Broj mesta je ograničen, a svi zainteresovani mogu da se prijave na sledećem linku i izaberu predavanja i radionice koje ih zanimaju.

Zimska škola coDEsign2016 predstavlja jedinstvenu priliku za sve učenike da za vreme zimskog raspusta zakorače u svet informacionih tehnologija i dizajna i steknu korisne veštine iz ovih oblasti. Kroz zanimljivo osmišljena predavanja i radionice, učenici će naučiti kako da naprave originalni web sajt, napišu svoj prvi kôd, ovladaju osnovama rada u Photoshopu, nauče kako da postave svoju prvu kampanju na Facebooku, ali i saznaju kako da zarade u IT-ju i slično.

Preko 30 vrhunskih predavača koji su karijere izgradili u velikim kompanijama kao što su Google, Microsoft, Hewlett Packard i druge preneće polaznicima svoja iskustva i objasniti im kako se postiže uspeh u oblastima IT-ja i dizajna.

U sklopu zimske škole programiranja i dizajna biće organizovane i posete uspešnim kompanijama Comtrade i LINK group, LINKeduTV-u, kao i Visokoj školi strukovnih studija za informacione tehnologije – ITS.

Jedan dan na coDEsignu2016 posvećen je i učenicima osnovnih škola, koji će na radionicama Junior’s day imati priliku da nauče kako da naprave svoju prvu video-igricu i otkriju kako da srede fotografiju tako da izgleda kao sa naslovnih strana časopisa.

Osim toga, organizovana je i specijalna radionica Teacher’s day namenjena profesorima srednjih škola koji žele da unaprede svoj rad uz pomoć modernih tehnologija. Na ovoj radionici biće reči o efikasnoj primeni Google Drivea i tableta u nastavi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track