Otac Novaka Đokovića učenicima ITHS Svoj život u svoje ruke! Ništa nije nemoguće ako se stvarno želi
Foto: Promo

Otac Novaka Đokovića učenicima ITHS Svoj život u svoje ruke! Ništa nije nemoguće ako se stvarno želi

Edukacija -

Razgovarajući sa učenicima Srednje škole za informacione tehnologije (ITHS), Srđan Đoković podelio je teške, ali i smešne događaje iz perioda odrastanja svetskog šampiona Novaka, a učenicima uputio brojne savete za uspeh u životu.

Dobro je poznato da je za globalni uspeh srpskog tenisera Novaka Đokovića umnogome zaslužna njegova porodica, što i sam Novak često ističe. Kao jedan od glavnih mentora svetskog prvaka u tenisu i njegov otac, Srđan Đoković održao je zanimljivo i poučno predavanje u Srednjoj školi za informacione tehnologije.Uz veru i trud ništa nije nemogućeUčenici ITHS-a su imali priliku da čuju brojne anegdote iz detinjstva najpoznatijeg srpskog tenisera i steknu utisak o tome kako je izgledalo Novakovo odrastanje, treniranje za vreme loših političkih i finansijskih okolnosti. Upravo na Novakovom primeru mogli su da nauče sve o požrtvovanju, vrednom i predanom radu koji je potreban kako bi ostvarili uspeh.

Koliko je važno imati cilj kojem bi trebalo da teže, učenici su shvatili kroz jednu od Srđanovih priča. „Seli smo za sto jednom prilikom i pitao sam ga šta hoće. Rekao je: ‘Da budem broj jedan’. A onda je stasavao u najgorim mogućim momentima za ovu našu napaćenu zemlju.”Ipak, uprkos svim preprekama, Novak je ispunio svoje dečačke snove i ostvario ono što je mnogima delovalo nemoguće. Otud i Srđanova poruka učenicima: „Ništa u životu nije idealno, i kad imaš neki cilj, stremiš i ideš ka tom cilju bez obzira na prepreke.”Budućnost u rukama mladihGostovanje Srđana Đokovića je još jedna potvrda da učenici ITHS-a tokom školovanja imaju prilike da upoznaju eminentne stručnjake iz različitih oblasti i da, slušajući o njihovim bogatim iskustvima, kroz praktične primere saznaju kako izgleda put do uspeha i šta je sve potrebno da do njega dođu.Pričajući o tome koliko je važno da rade na onome što žele, Srđan je učenicima ITHS-a poručio: „Vašu sudbinu držite u vašim rukama i nemojte da je ispuštate i dopustite da o vašoj sudbini odlučuje neko drugi. Vi ste avangarda i preteča svega dobrog što treba da se desi u budućnosti ove zemlje. Prema tome, svoj život u svoje ruke!”

ITHS – škola za buduće šampioneSrednja škola za informacione tehnologije (ITHS) je jedinstvena škola u Srbiji, poznata po svojoj inovativnosti i korišćenju najnovijih tehnologija u svakodnevnoj nastavi. ITHS su pokrenule zajedničkim snagama vodeće regionalne kompanije u oblasti IT-ja i savremenog obrazovanja, Comtrade i LINK group, i predstavlja prvu školu koja omogućava školovanje u pravom IT okruženju. ITHS se nalazi u Tehnološkom centru kompanije Comtrade na Novom Beogradu, što pruža učenicima mogućnost da uče i rade direktno u modernom poslovnom ambijentu, tik uz zaposlene u jednoj od najuspešnijih kompanija u sferi informacionih tehnologija na ovim prostorima. Oni uče od ljudi iz prakse, ostvarenih stručnjaka i najuspešnijih u različitim sferama.Učenje u ITHS-u je interaktivno, a učenici stiču praktična znanja iz IT oblasti kroz učenje uz najnovije tehnologije, kao što su tablet i laptop uređaji, elektronske sveske, interaktivne table, brojne aplikacije i ostali savremeni gedžeti.Školujući se za najtraženija zanimanja digitalnog doba, učenici ITHS-a spremaju se da postanu budući lideri u IT svetu i ostvare uspeh širom sveta. Oni će menjati našu budućnost, unapređujući IT sliku današnjice svojim znanjem i idejama. Kao što im je i poručio gost Srđan Đoković, uz predan rad i veru u svoje mogućnosti, nijedan cilj nije nemoguće ostvariti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track