Albanci spremaju pokolj Srba na Kosovu

Krvavi scenario albanske mafije

Albanci spremaju pokolj Srba na Kosovu

Politika -
Albanci se naoružavaju i pripremaju napad na Srbe na severu Kosova

BEOGRAD - Spremaju se!Albanci se naoružavaju i spremaju „poruku“ srpskim institucijama na severu Kosova, piše prištinska štampa pozivajući se na izveštaj albanske televizije Top čenel. Kako se navodi, Albanci su ovako shvatili poruku gradonačelnika Mitrovice Avnija Kastratija, koji im je naredio da se „samoodbrane“. Masovno naoružavanje usledilo je u jeku izjava Hajredina Kučija, zamenika kosovskog premijera Hašima Tačija, koji je najavio novu akciju kosovskih specijalaca na severu pokrajine.

- Sve ovo što se dešava u režiji je albanske mafije, koja je pogođena presecanjem puteva kojim prenose drogu. Oni gube ogroman novac i njihov interes je da se izazove konflikt kako bi se situacija pogoršala, a oni nesmetano radili svoj posao. Zna se da albanska mafija kontroliše sve na Kosovu - otkriva naš izvor.

Ministar za KiM Goran Bogdanović kaže da je masovno naoružavanje Albanaca vrlo opasno.

- To ne bi trebalo da čudi, pogotovo posle ratnohuškačkih izjava Hajredina Kučija. Međunarodna zajednica mora da reaguje jer ovo može dovesti do nasilja ogromnih razmera. Može se ponoviti 17. mart 2004. godine - ističe Bogdanović.

Ministar policije Ivica Dačić za Kurir kaže da kosovskim Albancima poručuje da se „ne igraju vatrom“.

- Crvena linija na KiM je napad na Srbe - kaže on.

ROSU već na terenu

Jedinica kosovske policije ROSU koja je u dvadesetak vozila stigla iz pravca Podujeva juče je raspoređena u južnoj Mitrovici. Ova informacija, koja zvanično nije potvrđena, uznemirila je Srbe, koji su pojačali oprez. Srbi su posebno zabrinuti što se ovo dešava dan nakon najave Hajredina Kučija da će se ponoviti akcija ROSU na severu Kosova.

(Z. Š.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track