PAJTIĆ: Jasno je da Kosovo ne može u Unesko, pravi se farsa zbog Vučićevog rejtinga
Foto: Fonet

Vlast beži od drugih tema

PAJTIĆ: Jasno je da Kosovo ne može u Unesko, pravi se farsa zbog Vučićevog rejtinga

Politika -
Pajtić je u pisanoj izjavi ocenio da je sasvim jasno da Kosovo ne može biti primljeno u UNESKO jer nema potrebnu dvotrećinsku većinu glasova, vlast pravi farsu od svojih lažnih diplomatskih napora da se to spreči.

BEOGRAD - Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić ocenio je danas da se kosovsko pitanje zloupotrebljava u cilju podizanja rejtinga predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića i radi skretanja pažnje građana sa potpunog ekonomskog kolapsa.

Pajtić je u pisanoj izjavi ocenio da je sasvim jasno da Kosovo ne može biti primljeno u UNESKO jer nema potrebnu dvotrećinsku većinu glasova, vlast pravi farsu od svojih "lažnih diplomatskih napora" da se to spreči.

Namera im je da sebe prikažu kao velike pobednike nad nepravednim Zapadom posle vešto kreirane atmosfere kako je navodno članstvo Kosova u UNESKO gotova stvar, smatra Pajtić.

Jedini razlog za to patetično glumatanje, ocenjuje Pajtić, može biti namera Aleksandra Vučića da što više pobegne od tema poput borbe protiv korupcije, gde nema nijednu jedinu presudu i gde se svakog dana trudi da sakrije afere svojih kumova i najbližih saradnika.

Kosovo je uvek bilo tema za bekstvo od realnosti svake neodgovorne i nesposobne Vlade, a ova danas u tome je prva u srpskoj istoriji, poručio je Pajtić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track