SAMARDŽIĆ: Izbori pokazuju da je Vučićeva politika doživela krah
Foto: Fonet

SAMARDŽIĆ: Izbori pokazuju da je Vučićeva politika doživela krah

Politika -
Državotvorni pokret Srbije (DPS) Slobodana Samardžića ocenio je danas da je najavom raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora, premijer Aleksandar Vučić pokazao da je njegova državna i ekonomska politika doživela "potpuni krah".

Kako je ta stranka ocenila u saopštenju, jedan od ključnih razloga za raspisivanje vanrednih izbora je "prikrivanje bespogovornog prihvatanja poglavlja 35 pregovora o pristupanju EU, koje podrazumeva priznanje nezavisnosti lažne države Kosovo, uz potpisivanje obavezujućeg pravnog dokumenta".

Državotvorni pokret je dodao da "očigledno neodgovorno" ponašanje Vlade Srbije povodom suspenzije Šengenskog sporazuma od strane zemalja članica EU poput Austrije, ima za posledicu "pravljenje od Srbije evropskog sabirnog centra za izbeglice".

"Kada se svemu tome doda i ekonomsko beznađe države i građana Srbije, potpuno je jasno da Aleksandar Vučić raspisivanjem parlamentarnih izbora želi da prikrije svoju nesposobnost i odgovornost za buduće odluke na štetu države, podmetne građanima Srbije", piše u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track