Borislav Stefanović: Lokalne skupštine su leglo korupcije
Foto: Marina Lopičić

Tribina u Čačku

Borislav Stefanović: Lokalne skupštine su leglo korupcije

Politika -
ČAČAK - Lider Levice Srbije Borislav Stefanović izjavio je danas u Čačku da lokalne skupštine treba ukinuti, jer su one leglo korupcije i otimanja, a da gradonačelnika i članove gradskog veća treba birati po imenu i prezimenu.

"Načelnik policije, opštinski javni tužilac i budžetski kontrolor ne treba da budu članovi nijedne partije. To je ono što nudimo građanima Čačka, a ne da građani čekaju koji će klan, umesto klana Ilić da dođe da vlada Čačkom.

To je situacija bez perspektive, bez budućnosti za ovaj grad ako se tako nastavi", rekao je Stefanović. On je novinarima prilikom promocije stranke rekao da Levica Srbije nudi novi put, treći put i novu politiku i program.

Upitan da li bi napustio Demokratsku stranku (DS) da je znao da će za 15 dana biti saopšteno da se ide na izbore, Stefanović je odgovorio odrično.

"Naša odluka je doneta, jer nismo ideološki uspeli da promenimo DS. Moja uloga u stranci bila je veoma ugodna, jer bih kao potpredsednik verovatno ponovo bio poslanik.

Da sam pratio lične motive kako da sebe obezbedim, svakako bih ostao u stranci. Ali, hteli smo nešto da promenimo i mislim da smo na dobrom putu", izjavio je Stefanović.

Stefanović je ocenio i da je Čačak grad gde je industrija uništena, gde su ljudi bez posla, a mladi nemaju perspektivu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track