ŠEŠELJ: Hag je lažni antisrpski sud koji falsifikuje istoriju
Foto: Dado Đilas

Lider radikala proglasio pobedu nad tribunalom

ŠEŠELJ: Hag je lažni antisrpski sud koji falsifikuje istoriju

Politika -
Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj u intervjuu za rusku agenciju "Raša tudej" poručio je da je Međunarodni tribunal za ratne zločine u Hagu, lažni antisrpski sud sa zadatkom da falsifikuje istorijske činjenice...

Upitan zašto je proglasio pobedu nad Haškim tribunalom, iako će mu presuda biti izrečena tek 31. marta, Šešelj kaže da je imao priliku da se bori za istinu i da raskrinka sve falsifikovane navode svedoka optužbe.

"Ja sam dokazao da je Tribunal lažni antisrpski sud, koji je samo instrument NATO sa zadatkom da se fokusira na falsifikovanje istorijskih činjenica. Sudije nisu bile u stanju da dokažu da sam kriv za bilo koju od optužbi, niti da dokažu krivicu bilo koga od članova SRS", rekao je Šešelj.

Šešelj je istakao da je smrt na bojnom polju ili boravak u zatvoru herojski čin, ako se to čini u ime pravde.

Lider radikala je, međutim, priznao da nije očekivao da će se u haškom pritvoru zadržati 12 godina.

"Mislio sam da ću tamo biti tri, četiri godine, ali ne žalim ni jedan dan koji sam proveo u borbi protiv antisrpskog suda. Znate, bilo je mnogo srpskih dobrovoljaca koji su poginuli braneći slobodu nacije", objasnio je Šešelj za Raša tudej.

Prema njegovim rečima, boravak u pritvoru mu je omogućio da napiše osam knjiga, a da ima materijala za bar još pet dela.

Sledeća knjiga koju ću objaviti, najavljuje Šešelj, zvaće se "Nije bilo genocida u Srebrenici" i opisuje herojske akcije srpskih vojnika i ztvarnu ulogu Zapada.

Predsednik SRS, koji je iz pritvora u Hagu pušten zbog zdravstvenih razloga, ponavlja da se neće dobrovoljno vraćati u Ševeningen.

"Neću dobrovoljno otići u Hag. A da li će me nositi do aerodroma ili nešto slično - ne znam", poručio je Šešelj.

(rt.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track