PREVIRANJA U DSS: Sandu napustila najbliža saradnica
Foto: Zorana Jevtić

Nezadovoljna ponašanjem visokih stranačkih funkcionera

PREVIRANJA U DSS: Sandu napustila najbliža saradnica

Politika -

Gordana Valčić, član Glavnog odbora i zamenik predsednika Saveta žena Demokratske stranke Srbije, podnela je ostavku na obe funkcije, sledeći pritom, kako je navela, princip da je narod iznad partijske politike i sitnosopstveničkih interesa.

- Ostavka je lični čin osude prema ponašanju visokih funkcionera Demokratske stranke Srbije, političara koji bi trebalo da računaju i sa sudom narodnim, pošto je politika u najboljem smislu narodni posao. Samo se poštene pobede pamte. Čak i pošteni porazi više vrede od nepoštenih pobeda, jer nas posmatraju oči naše dece. Interes naroda i njegova sloboda nemaju cenu! - navela je, između ostalog, ona, obrazlažući razloge zbog kojih je do ostavke došlo.

Ona je predsednici stranke Sandi Rašković Ivić uručila pismenu ostavku, na šta Sanda nije rekla ništa, uprkos tome što joj je Valčićeva bila jedan od najbližih saradnika.

Kap koja je prelila čašu Valčićevoj bila su dešavanja u stranci u poslednje vreme.

- Bez obzira na ulazak u parlament, Valčićeva je bila veoma nezadovoljna ponašanjem predsedništva, izvršnih odbora, a izborne rezultate doživljavala je kao poraz, a ne kao pobedu. Posebno ju je pogodio izostanak kvoruma na Glavnom odboru, što nije mogla da toleriše i prihvati jer to smatra skandaloznim i odlučila je da se dostojanstveno povuče - kaže izvor.

(Alo/J.Đ.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja