VUČIĆ IZBACIO RADULOVIĆA: Marš napolje, lopove!

Mandatar izbacio lidera DJB s konsultacija

VUČIĆ IZBACIO RADULOVIĆA: Marš napolje, lopove!

Politika -

Lider SNS posle osam minuta isterao Sašu Radulovića, kome su naprednjaci potom uručili mapu s putanjom do psihijatrijske bolnice „Laza Lazarević“

Mandatar Aleksandar Vučić izbacio je juče s konsultacija za sastav nove vlade lidera pokreta Dosta je bilo Sašu Radulovića rečima: „Marš napolje, lopove!“Sastanak Vučića i Radulovića u Domu Narodne skupštine bio je buran i, prema izvoru Kurira, završio se posle samo osam minuta tako što je Vučić lidera DJB izbacio iz sale.

Kako tvrdi naš sagovornik, potpredsednik SNS Milenko Jovanov uručio je lideru DJB Saši Raduloviću dve mape.Šta je Perica rekao- Na jednoj se vide sve posledice štetne politike koju je vodio kao stečajni upravnik i na njoj su obeležena preduzeća kojima je naneta višemilionska šteta, a na drugoj mapi ucrtan je put od sedišta DJB do psihijatrijske bolnice „Dr Laza Lazarević“, uz kratak tekst u kojem se objašnjava da je to jedini način da se pomogne Raduloviću - kaže izvor Kurira.Vučić je posle prvog dana zvaničnih susreta s predstavnicima parlamentarnih stranaka rekao da je najkraće razgovarao s više predstavnika liste DJB.- Neko nije došao da razgovara, a onda je, kako su mi rekli saradnici, izašao napolje i rekao: „Drugarice, učiteljice, Perica mi je nešto rekao“... Neka plače, kuka, neka se žali. Kao i svaki put govorim istinu i njima sam saopštio istinu u lice - kazao je Vučić.S druge strane, Radulović tvrdi da je sam izašao sa sastanka jer ga je Vučić vređao. On je kazao da je Vučić ukratko ispričao kako Srbija napreduje, kako mu je teško da sastavi vladu, a govorio je i o vladavini prava.- Pokušao sam Vučiću da uručim tužbu koju sam podneo pre dve godine protiv njega zbog neistina koje je izrekao na moj račun na jednoj televiziji, a on je odmah krenuo da me vređa, nazivajući me lopovom i lažovom - rekao je Radulović i dodao da su Vučiću uručili knjigu njihovog potpredsednika Dušana Pavlovića „Mašina za rasipanje para“, jer, kako je naveo, govori o tome šta je problem u Srbiji, a nakon toga su izložili i svoj program od 20 tačaka.Posle prvog dana razgovora Vučić je rekao da je čuo različite ideje i da će neke od njih uzeti u obzir i uvrstiti u ekspoze, a da je s predstavnicima liste SPS-JS razgovarao o ciljevima koji se u velikoj meri podudaraju.Nastavlja razgovore sa SPS- Dogovorili smo se da nastavimo razgovore u narednom periodu. Sa Šešeljem sam imao otvoren i učtiv, pristojan razgovor. Izneo je svoje ideje i istakao da je spreman na saradnju s vladom ako bi se odrekla evropskog puta. I o svemu drugom smo razmenili stavove i mišljenja - kazao je lider SNS i dodao da je sa LDP i LSV razgovarao o budućnosti pokrajine i Srbije i dobio sam nekoliko dobrih saveta, koje je prihvatio.Lideri SDS, DSS i DS Boris Tadić, Sanda Rašković-Ivić i Bojan Pajtić odbili su da dođu na konsultacije.

Posle osam godina u četiri oka ŠEŠELJ: VUČIĆ ME SAMO TUŽNO POGLEDAOPosle osam godina lider SRS Vojislav Šešelj susreo se sa Aleksandrom Vučićem. Bili su sami u sali.- Rekao sam mu: „Dobar dan, gospodine Vučiću“, a on mi je uzvratio: „Dobar dan, gospodine Šešelju.“ Poslužio me je vodom, ništa drugo nisam hteo. Susret je izgledao kao da se prvi put upoznajemo. Rekao sam mu da bi se za sve moglo naći rešenje ako odustane od EU, i na tome sam insistirao. To je među nama provalija koja se ne može prevazići bez promene vladine politike. Kad sam mu rekao da mora da odustane od EU, samo me je tužno pogledao - našalio se Šešelj.

Ne bira sredstva Lider SPS se dodvoravao DAČIĆ: ISPUNI MI ŽELJU, PRIMI NAS U VLADULider SPS Ivica Dačić se svim silama trudio da Vučiću pokaže da treba da uđe u vladu!oN je to praktično i sam priznao da je lidera SNS zasmejavao i rekao mu da će u ponoć, u skladu sa crkvenim praznikom, poželeti tri želje, a da će treća biti da bude u vladi s njim! Dačić je otkrio da je za Vučića spremio šalu, pošto je on uvek malo namrgođen:- Danas je blagi dan, Treće obretenje glave Svetog Jovana Krstitelja, poznat po tome što se ispunjavaju želje ako se zamisle u ponoć. Rekao sam mu da mi je prva da Srbija 2020. uđe u EU, druga se tiče mojih privatnih tema i moje porodice. Svega ne bi bilo da nije treće želje, da se nastavi saradnja koalicije SPS-JS i SNS. Mandatar se na to nasmejao, a videćemo šta će se dalje dešavati. Dodao je da ni reči nije bilo o personalnim rešenjima ni o resorima.A preuzeo je i Vučićevu uzrečicu, te je poručio da SNS i SPS mogu da ostvare „istorijske rezultate“.

Oborili rekord čanak i jovanović se raspričali s vučićem I ČEDA SE NUDIO MANDATARUPosle konsultacija o vladi s Vučićem, lider LDP Čedomir Jovanović poručio je da će njegova partija biti najefikasnija podrška svakome ko hoće da ojača evropsku politiku u zemlji, ali da zbog toga ne mora da bude u vladi.- Ako me pitate da li sam bliži ulasku u vladu, krajnje vam iskreno kažem da je u ovom trenutku obaveza LDP da i predsedniku vlade koji se bira i vladajućoj koaliciji kaže da ćemo biti najefikasnija podrška svakome ko hoće da ojača evropsku politiku u zemlji, ko hoće da reši problem Srbije s Kosovom, BiH, Hrvatskom, ko će napraviti razliku između odnosa s Evropom i Rusijom u korist EU - kazao je on.Na pitanje da li postoji stolica u vladi za njega, odgovorio je da je njegova uloga u ovom trenutku drugačija, da radi na konsolidovanju opozicije i jačanju stranke koja bi mogla da bude solidna konkurencija SNS.

Sandu i Dveri se šlihtale TRAŽILI MINISTARSTVO ZA BRIGU O PORODICILider pokreta Dveri Boško Obradović izneo je premijeru svoj program. On je rekao da Dveri neće biti deo vlade, ali je pozdravio praksu razgovora vlasti i opozicije.- Predložili smo Vučiću da vlada dobije ministarstvo za brigu o porodici, da je borba protiv bele kuge prioritet - rekao je Obradović posle razgovora s Vučićem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track