ČVRSTO VERUJE U POBEDU: Bojan Pajtić ubeđen da će ostati na čelu DS
Foto: Beta

Za novog šefa četiri kandidata

ČVRSTO VERUJE U POBEDU: Bojan Pajtić ubeđen da će ostati na čelu DS

Politika -

BEOGRAD - Lider DS Bojan Pajtić ubeđen je da će pobediti na neposrednim izborima za predsednika te stranke, koji će biti održani 24. septembra, ali i navodi da je dobro što će biti još kandidata za tu funkciju.

"Na izborima ću sigurno pobediti. Da li će se to dogoditi u prvom ili drugom krugu to je sad pitanje, ali je važno da što više članova na te izbore izađe", rekao je Pajtić Tanjugu. A činjenicu da je raspisao neposredne izbore on smatra "istorijskim korakom napred, koji podiže lestvicu svim političkim strankama".

Pajtić napominje da se na izbrima neće odlučivati samo o tome ko će biti na čelu stranke, već i kakvu će politiku voditi DS."Pored demokratizacije stranke, važno je da napravimo velike, programski hrabre iskorake, da se otvori mogućnost saradnje sa onim organizacijama koji su 'derivati' DS ili su bliski programski, nekadašnjim članovima i strankama proevropske orijentacije, ali i sa ostalim strankama opozicije, sa sindikatima", kaže Pajtić.

Foto: Nemanja Pančić
Foto: Nemanja Pančić

Osim povratka "bivših" članova, važna stavka u programu, navodi Pajtić, jesu borba za istopolne brakove, odnosno izmena zakona koji bi to omogućili, ali i pitanje evroatlantskih integracija Srbije, koje je vazno i od "čega smo bežali kao država sedeći na dve stolice i uvek prolazeći loše i uvek iznevereni"."NATO jeste nešto o čemu treba razgovarati, što je nepopularna tema, ali DS ima obavezu da učini onu vrstu iskoraka koji će uslediti za nekoliko godina kao naša realnost", navodi Pajtić.

Govoreći o saradnji sa drugim stranaka, Pajtić kaže da je važno da se u naredna dva meseca definiše zajednički predsednički kandidat, i to i sa onim stranaka sa kojima su, navodi, branili volju građana na izborima, uključujući DŠ i druge organizacije, kao i zajednički kandidat za gradonačelnika Beograda.

Za novog šefa DS četiri kandidata

Dragan Šutanovac jedini je do sada formalno podneo kandidaturu za predsednika Demokratske stranke, a do isteka roka, 4. septembra, to planiraju da učine i aktuelni predsednik Bojan Pajtić, kao i Zoran Lutovac i Srboljub Antić. Stranački izbori zakazani su za 24. septembar, a kandidati, uprkos daljem padu pocverenja građana, sudeći po izbornim rezultatima, nude pre svega program za oporavak Srbije, a tek potom i stranke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track