IMA SE, MOŽE SE: Žena Ljajićevog poslanika kupila 10.000 evra u kešu! Pozvala se na muža!
Foto: Fonet

Političar Muamer Bačevac ne zna za krizu

IMA SE, MOŽE SE: Žena Ljajićevog poslanika kupila 10.000 evra u kešu! Pozvala se na muža!

Politika -

Supruga parlamentarca iz SDPS u beogradskoj menjačnici pazarila veliku količinu deviza i tom prilikom se pozvala na muža!

Supruga poslanika Socijaldemokratske partije Srbije Muamera Bačevca, Hasiba, kupila je prošle nedelje u jednoj menjačnici u Beogradu 10.000 evra u kešu i dala 1,2 miliona dinara, saznaje Kurir! Ona se tom prilikom pozvala na svog supruga, a Bačevac tvrdi da je transakciju obavljala u ime firme u kojoj radi.Toj kupovini deviza u gotovini prisustvovao je izvor Kurira, koji nam je i prepričao kako je sve izgledalo.- Ušla je u pratnji prijateljice, prišla šalteru i rekla da hoće da kupi 10.000 evra. Radnik joj je rekao da malo sačeka jer mora da proveri da li uopšte ima toliko novca u kasi, kao i da s gazdom mora da proveri po kom će kursu sve to biti - opisuje scenu sagovornik.U tom trenutku ona je zaigrala na funkciju svog supruga, verovatno očekujući da će joj ubrzati proceduru.Najpre pretio tužbom- Kazala je da je supruga poslanika i izdiktirala broj mobilnog telefona kako bi se uverili u to što govori i njen identitet - rekao je na kraju naš sagovornik.S obzirom na to da je u pitanju velika suma novca u kešu, odnosno desetak poslaničkih plata, kontaktirali smo s Bačevcem, inače funkcionerom partije Rasima Ljajića. On je u početku tvrdio da se to nije dogodilo i pretio tužbom, a kad smo mu predočili da imamo svedoka i do reči opisali scenu, tek tada je objasnio o čemu se radi.- Moja žena je direktorka nemačko-srpske firme koja ima česte transakcije, a one nemaju nikakve veze sa mnom. Pravnik je u toj firmi, a te transakcije nemaju veze sa mnom ni s mojim budžetom, nažalost - objasnio je Bačevac.

Plašila se prevareNa našu konstataciju da je krajnje neobično da se transakcije obavljaju u kešu i da nam kaže ime firme, on je objasnio da se na njegovo ime pozvala iz bezbednosnih razloga.- U pitanju je firma iz Novog Pazara - HHB, koja gradi po Evropi i Srbiji. Verovatno se pozvala zbog svoje sigurnosti da je nešto ne prevare, a novac je podignut za plate radnika iz Srbije - kazao je on. Ipak, bilo nam je nejasno kako je moglo da dođe do toga budući da postoji zakonsko ograničenje za količinu novca koju firma može da podigne u kešu, ali i da je sporno da se plate daju em u gotovini, em u evrima, a on je na to rekao:- Na porudžbinu može da se podignu i veće sume. Pare se u evrima daju ljudima koji idu na detašman u Nemačku na rad - zaključio je on.

Lična kartaLEKAR PO PROFESIJIPoslanik Muamer Bačevac je lekar po profesiji, i po drugi put je poslanik u Skupštini Srbije. Izvor Kurira kaže da mu je velika želja bila da specijalizuje kardiologiju u Beogradu, da je za to iskoristio stranačke veze, i to spojio s poslaničkim mandatom.

IMOVINSKA KARTA MUAMERA BAČEVCA- Odbornik Skupštine grada Novog Pazara 25.000- Narodni poslanik 27.320- Narodni poslanik 2.797- Opšta bolnica Novi Pazar (lekar) 65.773- Petosobna kuća u izgradnji 162 kvadrata- Štednja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track