SEKAPERSE: Vučić besan na ministre, bežali iz kasarne u hotele
Foto: AP/Darko Vojinović

Premijer žestoko opleo po razmaženim članovima Vlade Srbije

SEKAPERSE: Vučić besan na ministre, bežali iz kasarne u hotele

Politika -

Predsednik Vlade kritikovao saradnike da su nalazili izgovore da ne spavaju u vojnom objektu u Nišu, a oni tvrde da nisu hvatali krivine. Samo Vučić, Nedimović i Lončar sve vreme bili „vojnici“

Zasedanje Vlade Srbije u Nišu poslužilo je premijeru Aleksandru Vučiću i da iskuša svoje ministre, ali oni ovaj test izdržljivosti očigledno nisu prošli.

Vučić je juče, posle šest dana boravka u niškoj kasarni, pošteno izribao članove Vlade, i to zbog njihove razmaženosti.

- Jedino sam ja svih ovih dana u kasarni. Svi drugi su se negde razbežali. Ostao sam sam u kasarni. Neki su jedva čekali da odu za Beograd, a neki su otišli u hotel, rekao je Vučić. Mnogi su našli razloge da odu. Milion razloga može da se nađe da se ode kući. Samo ja nemam kuću. Neki ne mogu da se kupaju bez kade, a meni je dovoljno i lavorče. Samo su Nedimović i Lončar ostali sa mnom u kasarni, a Knežević je imao opravdan razlog da napusti kasarnu i promeni smeštaj - izneo je Vučić svoja zapažanja o najbližim saradnicima dok je obilazio fabriku „Jura“ u Leskovcu.On ipak nije otkrio ko je „najmekaniji“ ministar u aktuelnoj vladi, ali je napomenuo da se i ministarke ne odriču lako nekih udobnosti.- Oni imaju porodice, imam i ja, ali sam ja disciplinovan i težak čovek. Ne moram da vidim kadu sedam dana, meni je dovoljno da imam tuš i baš me briga... Neki ne mogu, posebno žene - rekao je premijer.Vučić se utiska o razmaženim ministrima nije rešio ni u nastavku mini-turneje, pa je to komentarisao i tokom obilaska poljoprivrednog gazdinstva Ivana Kostića u selu Gornje Krajince.Dobili neopravdane- Razmaženi su, ne mogu da izdrže u kasarni sedam dana. Posle dva dana se odmah razbeže - žalio se Vučić i u ovom selu, ali je na kraju pomirljivo rekao da mu je najvažnije kakav će rezultat ministri da isporuče i da veruje da će taj rezultat biti dobar.Iako su od šefa u Vladi dobili „neopravdane“, ministri su juče javno nudili opravdanja, a koliko su uverljiva, prosudite sami.Šef diplomatije Ivica Dačić smatra da su ministri iz njegovog SPS uradili sve što se od njih tražilo.- Moje obaveze u Nišu utvrdio je kabinet premijera i ja sam ih ispunio. Moj resor je specifičan i odnosi se na međunarodne obaveze koje su svakodnevne. Što se tiče dvoje ministara iz SPS, i oni su u skladu sa svojim obavezama skoro sve vreme boravili u Nišu - kaže Dačić za Kurir.Prave se blesaviMinistar energetike Aleksandar Antić nam je potvrdio da je tri dana spavao u niškoj kasarni.- Malo sam kasnije započeo te aktivnosti jer sam u četvrtak i petak bio u Sarajevu na ministarskom savetu Energetske zajednice. Nakon toga, tri dana sam proveo u Nišu i opštinama i gradovima u Nišavskom, Pčinjskom i Pirotskom okrugu. Pored aktivnosti u Nišu, posetio sam Gadžin Han, Doljevac, Pirot, Surdulicu i Bosilegrad - nabrojao je Antić i dodao da danas ide u Medveđu i Aleksinac.Na koga je Vučić ciljao, ne zna ni ministar Rasim Ljajić.- Ne znam na koga je premijer mislio, ali ja se nisam prepoznao. Proveo sam tri noći u kasarni jer sam imao posla na jugu Srbije dok je Vlada zasedala. Dogovor je i bio da kad god nemamo obaveze u Nišu, a imamo u Beogradu, odemo i obavimo šta imamo. Evo, i ja se posle današnjih sastanaka vraćam uveče u Niš i ujutro me čekaju nove obaveze tamo - rekao nam je Ljajić.

Ministar rada Aleksandar VulinLEPŠE MI JE U KASARNI NEGO U BRISELUAleksandar Vulin kaže da mu više prija među srpskom vojskom nego među briselskim činovnicima.- Meni je u kasarni bilo prijatno. Žao mi je što nisam mogao da ostanem svih sedam dana. Više volim da budem u srpskoj kasarni nego u Briselu. Na meni je da radim ono što je važnije i što je u dogovoru s premijerom. Iz Brisela se vraćam sa još šest miliona evra pomoći - kaže je Vulin.

Ljuta se ne odbija„AKO UMREM, NEDIMOVIĆU, TI SI KRIV“Zamerku koju je Vučić uputio Nedimoviću bila je što želi da ga ubije ljutom papričicom! Tokom degustacije na jednom gazdinstvu, premijer je u šali poručio: „Ako umrem, Nedimoviću, ti si kriv.“ Kada mu je ponudio da i on gricne ljutu, Nedimović je odbio: „Neću, za svaki slučaj.“

U štampanom izdanju KURIRA pročitajte: DRAMA GENERALA DIKIĆA Brat za Kurir: Moj Bata ima rak! Išao je na Ostrog da se moli za zdravlje MIROVIĆ HTEO DA KUPI KOŽNI KREVET ZA VILU: Stopirao tender posle poziva Kurira FATALNA SRPKINJA: Seksom ubila dva Britanca! RASIPANJE U KONTROLI LETENJA: Uz 350.000 dinara dobijaju i 13. platu SVEDOČIO IBRAN MUSTAFIĆ: Naser Orić mi je pričao kako je klao zarobljenog Srbina!

OKUPACIJA: Nacisti se uvukli u sve srpske stranke!

RADNIK MENJAČNICE Vikali su: Daj pare! i krvnički me udarali po glavi

BUBAMARA UDARILA NA ALEKSANDRU: Razvlačila si armoniku za 10 maraka, a sad s..eš

ABRONOŠA: Delija i Grobar se potukli na snimanju serije!

(KURIR TV) GRLOM U JAGODE Branko Cvejić: Ne mogu da se otresem Diklića već 40 godina!

CIRKUS U HUMSKOJ SE NASTAVLJA: Partizan prekršio dogovor!

EkskluzivnoMAGAZIN STARS SAZNAJE: Bubamari prete ubistvom!

Uplašena sam za život, ne znam ko stoji iza pretnji!

U današnjem magazinu Stars saznajte sve o pretnjama koje dobija Dara Bubamara.

Nepoznata osoba šalje joj preteće poruke upoređujući je sa nedavno tragično ubijenom Jelenom. Sve detalje o ovom i drugim događajima koji potresaju estradu pročitajte u današnjem magazinu Stars.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track