DAČIĆ ZAPRETIO EU: Plašenje Srbije više ne prolazi, nećemo uvesti sankcije Rusiji
Foto: Beta Zoran Živković

Ne smemo raditi protiv sebe

DAČIĆ ZAPRETIO EU: Plašenje Srbije više ne prolazi, nećemo uvesti sankcije Rusiji

Politika -

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je da su apsolutno neprihvatljivi pritisci koji se vrše na Srbiju kako bi ona, rečeno diplomatski, usaglasila svoju spoljnu politiku sa Evropskom unijom, rečeno srpski, da i ona uvede sankcije Rusiji i istakao da to plašenje Srbije više ne prolazi.

„Srbija želi u EU, ali nikada neće raditi ništa što je protiv naših nacionalnih interesa. Mnoge velike zapadne zemlje na međunarodnim forumima nastupaju kao pripdnici grupe tkz. prijatelji Kosova, a za to vreme mi treba da uvedemo sankcije prijateljima Srbije. Mi sa svima želimo dobre odnose, ali ne smemo raditi protiv sebe", rekao je Dačić.

Foto: AP
Foto: AP

Isto tako, digla se velika buka o humanitarnoj pomoći Siriji, koju čini jestivo ulje, šećer, brašno, odeća, obuća, elektro-agregati, lekovi i potrošni medicinski materijal. Kome može da smeta 84 komada gaća, 2.000 ćebadi ili 661 kilogram deterdženta za pranje rublja? Mi pomažemo narodu Sirije, kao što smo i drugima, i kao što ćemo slati u Siriju pomoć i ako nam neki drugi to predloži, istakao je Dačić.

"To plašenje Srbije više ne prolazi. Otvoreni smo za saradnju sa svima, ali pre svega su interesi Srbije“, navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track