Vučić: Unija albanskih opština? To su igre za malu decu, nisam se nasekirao
Foto: Marina Lopičić

Posle sastanka s Micotakisom

Vučić: Unija albanskih opština? To su igre za malu decu, nisam se nasekirao

Politika -

BEOGRAD - Igrama za malu decu i neozbiljnom pričom nazvao je premijer Aleksandar Vučić "uniju" albanskih opština koja su navodno formirale u ponedeljak, na Dan albanske zastave, Tirana, Priština, Tetovo, Ulcinj i Preševo.

"Kakve albanske opštine, to su igre za malu decu, pomislili da su mnogo opasni...To je priča za njihove birače. I Šta radi ta Omnija? Štampaju zastave i hemijske olovke", primetio je Vučić, odgovarajući na pitanja novinara na pres konferenciji s liderom grčke Nove demokratije Kirijakosom Micotakisom.

Kad nemate narodu šta da ponudite, dodao je, ekonomski rast i ozbiljne reforme, onda pričamo dečije priče."A ja vas pitam, šta se juče i danas promenilo, u Preševu? Da nisu odvojili deo Srbije? Ne bih rekao. Tako da to je neka se deca igraju, ako im je tako lakše... Nisam se mnogo nasekirao", dodao je Vučić.

Napomenuo je, međutim, da u psihološkom smislu to može biti delom opasno, jer nekim ljudima, kako je objasnio, može da izgleda da su napravili nešto veliko, i s druge strane to svakako ne doprinosi boljim odnosima na zapadnom Balkanu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track