VUČIĆ: Neću predsednika koji samo zvoca
Foto: Tanjug/Rade Prelić

Premijer protiv kohabitacije i žabokrečine

VUČIĆ: Neću predsednika koji samo zvoca

Politika -

BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da će predsednički izbori biti zapravo opredeljivanje za put kojim će Srbija ići u budućnosti.

"Hoćemo li u žžabokrečinu i nelegalne privatizacije ili možžda u vraćanje u vreme sukoba sa svima? Ne daje se vlast prema simpatijama, prema tome da li je neko nekome sladak već da li možže budućnost da kreira, da li su vredni i odgovorni“, rekao je premijer.

Kako kažže, ukoliko pobede “oni koji su već pobedili Janković, Jeremić, Šešelj to će imati značajne posledice za budućnost“. „To znači da ljudi žžele promenu politike i da smatraju da ovo ššto mi radimo nije dobro. Ne mislim da je to tako, mislim da bi tako neššto bilo pogubno, ali u volju naroda nikada ne bih ulazio“, kažže Vučić.

Ponovio je da za njega kohabitacija ne dolazi u obzir, da bi to bilo lošše reššenje: "To bi značilo da bi Srbija imala predsednika koji bi sedeo dok vlada radi. On bi svakog dana neššto zvocao, kritikovao one što rade svakog dana, imao sva prava i nikakve obaveze“, objasnio je predsednik vlade.

"Šta su uradili ti koji kritikuju ništa?", zapitao je i dodao da u takvom haosu, u slučaju kohabitacije, te u mrcvarenju zemlje on neće da učestvuje.

(Tanjug/Prva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track