VUČIĆ PRELOMIO: Tomislav Nikolić kandidat SNS za predsednika Srbije!
Foto: Dragana Udovičić

U aprilu verovatno i parlamentarni izbori

VUČIĆ PRELOMIO: Tomislav Nikolić kandidat SNS za predsednika Srbije!

Politika -

Premijer i lider SNS Aleksandar Vučić je prelomio i kandidat naprednjaka na predsedničkim izborima biće šef države Tomislav Nikolić!

Kako Kurir ekskluzivno saznaje, uz predsedničke izbore, na proleće će najverovatnije biti raspisani i vanredni parlamentarni i beogradski izbori.

Naš izvor iz državnog vrha objašnjava da je procenjeno da bi objedinjeni izbori Nikoliću znatno povećali šanse za pobedu, a ujedno bi potvrdili dominaciju SNS u parlamentu.Loše stoje u prestonici- SNS u Beogradu ne stoji dobro i ovo bi im sigurno donelo dobar rejting. Na Vučiću bi bio najveći teret, i to na sva tri fronta, pošto bi to bila izrazito personalizovana kampanja, s Nikolićem u sporednoj ulozi - otkriva naš sagovornik.Izvor Kurira dodaje da bi ova strategija otežala posao najjačem kandidatu opozicije, a to će, prema procenama, biti Vuk Jeremić.- Ovo bi bio najbolji način da SNS bez Vučića kao kandidata pobedi na predsedničkim izborima - zaključuje naš insajder.Politički analitičar Milan Nikolić ne isključuje mogućnost objedinjenih izbora.- Time bi SNS mogao da osigura duži period vlasti, a verovatno bi dobio još veću podršku, možda čak i dvotrećinsku većinu u parlamentu - ocenjuje on.Prema proceni Branka Raduna, ako se vladajuća koalicija ne dogovori o jednom predsedničkom kandidatu, to bi mogao biti razlog za raspisivanje izbora.- Ukoliko bi iz Vlade u trku za predsednika ušla tri kandidata, vladajuća koalicija bi rizikovala poraz na predsedničkim izborima - objašnjava Radun.Dobiće više mandataPrema njegovoj oceni, SNS bi na tim izborima slično prošao kao na prošlim, ali bi verovatno sebi obezbedio više mandata, jer ih ne bi širokogrudo poklanjao partnerima na listi.Upitan o mogućnosti da sledeće godine uz predsedničke izbore budu raspisani i parlamentarni, premijer Vučić je juče prvo konstatovao da mu se postavljaju pitanja o izborima, on odgovora na njih, a da se potom u medijima pojavljuje da „Vučić govori o tome“.- Dozvolite mi da ništa ne govorim. Imamo pobednike predsedničkih izbora, možda su to i pobednici parlamentarnih izbora... Super. Ja imam preča posla - rekao je Vučić.

Dragan Šutanovac, DSMiloševićeva zamkaVerujem da će Vučić pokušati da izbegne zamku u koju je upao Milošević i da neće raspisati istovremene izbore, jer realno postoji velika verovatnoća da izgubi apsolutnu vlast koju trenutno ima SNS.

Miloš Jovanović, DSSČudna dinamika izboraIako je mogućnost promene vlasti koja Srbiju bespogovorno vodi u EU uvek dobrodošla, ipak čudi da se samo nakon godinu dana od prethodnih parlamentarnih izbora pojavljuje ideja o novim. Nije dobro da se izbori održavaju tako često.

Rasim Ljajić, SDPSJoš je ranoDa li ću i kako ću izaći na predsedničke izbore, još je rano da govorim. Kad budu raspisani, tada ću i odlučiti.

Vjerica Radeta, SRSSpremni na sveNaš kandidat je Vojislav Šešelj. Da budu i parlamentarni izbori i izbori u Beogradu, nama to ništa ne menja, ozbiljno se spremamo za sve.

Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track