7 GODINA LJAJIĆEVE SDPS: Punim gasom na izbore
Foto: Dragana Udovičić

Rasim mobiliše članstvo

7 GODINA LJAJIĆEVE SDPS: Punim gasom na izbore

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić pozvao je večeras članstvo i stranačke organe da se pripremaju za parlamentarne izbore kao da će ih biti.

"Molim vas da počnemo pripreme za predstojeće izbore, za predsedničke sigurno. Ne znam da li će biti parlamentarnih izbora, ali molim vas pun gas", rekao je Ljajić u Sava centru, na obeležavanju sedam godina od osnivanja te stranke.

On je izrazio uverenje da će SDPS na predstojećim izborima napraviti odličan rezultat."Pripremamo se kao da će ih biti, ja sam retko grešio u procenama, možda sad pogrešim, ali čini mi se da moramo da pokrenemo čitavu stranačku mašineriju", rekao je Ljajić.

Ljajić je istakao da ta partija, iako to nije profitalbilno da se kaže u sadašnjem trenutku, smatra da članstvo Srbije u EU treba da ostane spoljnopolitički prioritet.Prema njegovim rečima, SDPS želi da gradi političku platformu na antifašizmu, da je za mnoge antifašizam stvar daleke prošlosti, ali ne i za SDPS.

"Ako nemamo sadržaj u politickoj stranci, onda postajemo trgovačko preduzeće, a mi to ne želimo da postanemo", istakao je Ljajić, dodajući da ta partija i dalje zagovara demokratske principe.

Govoreći o ulasku Srbije u EU, Ljajić smatra da je to bolje od političke neutralnosti, od toga "da Srbija ostane čardak ni na nebu, ni na zemlji".

"Nismo evrofanatici već ljudi koji realno sagledavaju stvari", rekao je Ljajić.Predsednik SDPS, koji je i ministar trgovine kaže da ostaje dosledan reformama i da bez njih nema boljeg života.

Ljajić je istakao da partija nije odustala od svojih principa, da je žestoki protivnik i borac protiv populizma i nacionalizma, te da i dalje zagovara demokratske institucije.Ocenjujući da politike danas ima više na drugim mestima, nego u političkim strankama, Ljajić kaže da želi da je vrati tamo gde joj je mesto, ističući da političke partije ne smeju biti zavodi za zapošljavanje.

"Sa sedam godina se polazi u školu, mislim da smo mi odavno pošli u školu. Ovo je bilo sedam teških, ali uspešnih godina. Nije nimalo lako biti socijaldemokrata u osiromašenoj i nedovoljno jakoj zemlji, ali smo uspeli”, ocenio je lider SDPS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track