DAČIĆ: Zbog ruskih migova se bune oni koji su dali helikoptere Hrvatima
Foto: Tanjug Dušan Aničić

Novogodišnji prijem u Jagodini

DAČIĆ: Zbog ruskih migova se bune oni koji su dali helikoptere Hrvatima

Politika -

JAGODINA - Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras u Jagodini da je cilj Srbije Evropska unija, ali i da Srbija svoje nacionalne i državne interese ne može da zaštiti bez dobre saradnje sa Ruskom Federacijom i Kinom.

"Zato niko neće moći da utiče na to, da vodimo antirusku politiku", rekao je Dačić na tradicionalnom godišnjem koktelu koji je u Hali Sportskog saveza JASA upriličila Skupština grada.

Dačić je ponovio i da je nabavka naoružanja iz Rusije istorijski potez i da samo može da ga pohvali, kao i saradnju sa Rusijom.

Foto: Tanjug Dušan Aničić
Foto: Tanjug Dušan Aničić

"Čujem danas neke komentare koji govore eto šta će Srbiji avioni, zašto kupujemo od Rusije, dobijamo od Rusije, zašto avioni, zašto tenkovi, ne trebaju nam tenkovi, zašto nismo kupili nesto drugo, šta će nam to, da li se mi spremamo za rat. Oni koji su dali Hrvatima helikoptere i na drugi način pomažu Hrvatima sada se bune zašto mi jačamo Srbiju i oslanjamo se u tome na Rusiju", rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, oni koji to danas napadaju sve su učinili od 2000. godine, narednih deset godina, da oslabe srpsku vojsku da je unište i svedu na vojsku sa takvim kvalitetima i osobinama da upošte ne moze da odbrani Srbiju.

"Mi želimo da Srbija bude jaka, da bi je odbranili, a ne da bi bilo koga napadali", poručio je Dačić navodeći da oni ranije to nisu hteli, nisu smeli ili nisu mogli.

Foto: Tanjug Dušan Aničić
Foto: Tanjug Dušan Aničić

"Mi danas i hoćemo i smemo i možemo i ponosimo se saradnjom sa Ruskom Fedarecijom i Kinom i drugim našim prijateljima", istakao je Dačić.

Govoreći o aferi sa čokoladicama ocenio je da oni koji su vršili genocid, holokaust, nad Srbima i Jevrejima u Drugom svetskom ratu, u Hrvatskoj, da im sada smetaju i čokoladice iz Srbije.

"To je odraz, nama to ne smeta, mi nemamo taj kompleks mi znamo i želimo da Srbija bude velika, ne po teritoriji nego da nas poštuju i po tome da imamo najveći stepen razvijenosti i nadam se daćemo ubrzo biti lider u regionu", rekao je Dačić.

On je poželeo da se u Jagodini i celoj Srbiji deca rađaju "da ne zaboravimo da je Srbija iznad svakoga od nas, naših partijskih interesa".

Foto: Tanjug Dušan Aničić
Foto: Tanjug Dušan Aničić

Prema rečima Dačića, za Srbiju je najvažnije jedinstvo, jer "ako smo jedinstveni, ako vlada stabilnost, Srbija je onda jaka. U svakom drugom momentu i situaciji Srbija bi bila slaba". Zalažemo se za jaku Srbiju da bi zaštitili naše nacionalne i državne interese. I Kosovo i Republiku Srpsku i pravo srpskog naroda u Hrvatskoj, zaključio je Dačić.

Čestitajuci nastupajući novu godinu, predsednik skupštine grada i lider JS Dragan Marković Palma istakao je da će i dalje za Jagodinu biti prioriteti nove investicije i otvaranje radnih mnesta, borba protiv bele kuge i borba za svakog čoveka.

Svečanosti je prisustovao i državni sekretar u Ministarstvu inostranih poslova Ivica Tončev.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track