ČEDA NAPRAVIO PREOKRET: Podrška Jankoviću uz dogovor oko politike
Foto: Marina Lopičić

Sad mu je prihvatljiv

ČEDA NAPRAVIO PREOKRET: Podrška Jankoviću uz dogovor oko politike

Politika -

BEOGRAD - Lider LDP-a Čedomir Jovanović izjavio je danas da je spreman da podrži Sašu Jankovića kao kandidata za predsednika ukoliko postignu dogovor oko politike i posla koji će uraditi.

On je negirao da je rekao da zaštitnik građana nije prihvatljiv kao kandidat za predsednika i da ga neće podržati.''Nisam razgovarao sa Jankovićem. Cenim ga kao zaštitnika građana. Taj posao je obavljao tako što smo ga mi predložili i 2012. godine ne bi bio izabran da je to zavisilo od onih koji ga danas navodno podržavaju kao predsedničkog kandidata'', rekao je Jovanović u emisiji ''Kažiprst'' na B92 .

Foto. Nebojša Mandić
Foto. Nebojša Mandić

On je ocenio da su se iza Jankovića ''sakrili mnogi koji su veoma odgovorni za ono što se sada dešava u ovoj zemlji''.

''Ima divnog sveta koji je potpisao apel kojim se traži od njega da se kandiduje na izborima, ali među onima koji su taj apel potpisali su i ljudi koji su propustili da nam kažu zašto sada ne podržavaju onog koga su podržavali pre pet godina'', rekao je Jovanović dodajući da misli na one koji su pozivali društvo da glasa za Tomislava Nikolića.Kako je istakao, nije mu želja da ratuje sa onima koji smatraju da Janković treba da bude kandidat.

Prema njegovim rečima, ne radi se o znanju i poznavanju Jankovića i o vrednostima koje on simbolizuje, već nam treba dogovor o poslu.

''Treba nam dogovor o poslu koji ćemo da uradimo ili očekujemo od Jankovića da sam to sve uradi'', rekao je Jovanović ocenivši da opozicija nema snage da se Aleksandru Vučiću suprotstavi kada greši.

Foto: Aleksandar Jovanović
Foto: Aleksandar Jovanović

Jovanović je istakao da će podržati onog predsednika koji će reći da nije dovoljan samo Briselski sporazum, da želi mir na Kosovu...

''Ajde da kandidujemo 'Tamburu', da otpevamo 'Pada Vlada' i onda će Vučić opet imati 50 odsto", rekao je Jovanović.

Govoreći o dolasku Miše Vacića na poziciju u Kancelariji za KiM Jovanović je naveo da je zahtevao njegovu smenu ističući da nije Vučić doveo Vacića.

''Vučić je taj koji je posle 80 godina otišao da razgovara sa liderom Albanije. Da je Milošević imao sa Berišom takav odnos pre 15 godina ne bi bilo rata'', zaključio je Jovanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track