Traže njegovo puštanje na slobodu

(VIDEO) SPECIJALCI ČUVAJU SRPSKU AMBASADU U BRISELU: Albanci protestovali zbog hapšenja Haradinaja

Politika -

BRISEL - Grupa od stotinak Albanaca okupila se u 14 časova ispred zgrade francuske ambasade u Briselu, koja je udaljena svega 200 metara od ambasade Srbije.

Oni su protestovali zbog hapšenja bivšeg komandanta OVK Ramuša Haradinaja i zahtevali njegovo puštanje na slobodu. Okupljeni su se razišli oko 16 časova...

Kako Kurir saznaje, belgijska policija pojačala je značajno obezbeđenje.

- Policijske snage su raspoređene oko grupe demonstranata koja se trenutno nalazi na zelenom ostrvu ispred ambasade Francuske. Obezbeđenje je pojačano i oko francuske i oko srpske ambasade, koja se nalazi u istom bulevaru, na svega 200 metara od mesta protesta Albanaca - ispričao nam je jedan od stanovnika Brisela.

EKSKLUZIVNO! KRVAVI PLAN ALBANACA: Napasti ambasade, uzeti SRBE ZA TAOCE!

Prema našim informacijama, Albanci su od gradskih vlasti Brisela dobili dozvolu za okupljanje, ali ne i za šetnju.

Za sada na skupu nema incidenata. Demonstranti nose albanske, američke i britanske zastave.

JAČE OBEZBEĐENJE ZA 40 SRPSKIH DIPLOMATA: Na udaru ambasadori u zemljama u kojima su Albanci brojni

U Briselu se trenutno nalazi i Jadranka Joksimović, ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije.

Jadranka Joksimović: Argument nasilja nije validan,nećemo odustati

Ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je danas da Srbija neće odustati od svojih legitimnih zahteva u slučaju Ramuša Haradinaja i istakla da argument nasilja nije validan i da ne doprinosi dobrim odnosima.

Joksimović je novinarima u Briselu rekla da je Srbija podigla mere obezbeđenja zbog najava o napadima na ambasade, ali je istakla da argument nasilja nije validan za neke ozbiljne države i ne predstavlja evropski standard, te da se Srbija na taj način ne ponaša.“Ali sigurno nećemo odustati od naših legitimnih zahteva, zna se šta je vladavina prava, zna se šta su ratni zločini”, navela je Joksimović.

Ona je navela da nasilje nipošto ne doprinosi dobrim odnosima i nije nešto što bi trebalo da bude politika rešavanja problema.“ Zna se šta je zakonodavni okvir, šta su dometi evropskog prava, zna se i za šta je gospodin Haradinaj optužen i mi ćemo postupati u skadu sa našim zakonima”, istakla je Joksimović i dodala da Srbija i na taj način pokazuje da je odgovorna prema sebi i prema svojim građanima.

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track