VUK JEREMIĆ: Strah i apatiju zameniti novom energijom
Foto: Promo

Tribina u Paraćinu

VUK JEREMIĆ: Strah i apatiju zameniti novom energijom

Politika -

- Ova vlast neće izdržati poraz na predsedničkim izborima. Toga su svesni i zbog toga raste nervoza u njihovim redovima, izjavio je večeras u Paraćinu predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD) Vuk Jeremić

„Smatram da je potrebno da strah i apatija, koji trenutno vladaju ovim društvom, budu zamenjeni novom energijom. Smatram da treba da izgradimo društvo u kome vlada zakon i koga podupire solidarnost, društvo u kome se poštuje i podržava porodica, društvo u kome je položaj žena unapređen, društvo koje strateški promišlja i gradi svoje puteve, industriju, obrazovanje, zdravstvo i sve druge ključne državne prioritete. Za to nam je potrebna nova energija i nova pamet“, istakao je Jeremić.

Foto: Promo
Foto: Promo

Razgovarajući o ključnim problemima i izazovima, i slušajući sugestije građana pre nego što objavi predsednički program, Jeremić je od njih zatražio podršku za stvaranje sistema iz koga mladi neće odlaziti i bežati glavom bez obzira, a stari se neće stideti i osećati podređeno i nemoćno.

„Vlast kaže da ih je sramota koliko nam je dobro. Mene je sramota koliko nam je loše. Vi prosudite kojoj ste poziciji bliži“, rekao je Jeremić.

„Svi problemi mogu da se reše ukoliko se krene od glave. Dobro znamo da svi problemi počinju od glave. Glava u ovoj zemlji je do skora bio predsednik Srbije. I biće ponovo“, naglasio je Jeremić.

On je rekao da će zdravstvo biti jedno od najznačajnijih tačaka njegovog predsedničkog programa, jer je jedno od najvažnijih preduslova za održivost nacije.

Foto: Promo
Foto: Promo

„Bez adekvatnog zdravstvenog sistema i zaštite nema održive populacione politike. Naš zdravstveni sistem je u izuzetno teškom stanju. Po zvaničnim statistikama mi smo među poslednjima u Evropi prema kvalitetu zdravstvene zaštite“, rekao je Jeremić i naveo da nam je potrebno sistematsko sagledavanje stanja, kako bismo videli gde treba da ulažemo i šta treba da nam bude prioritet.

Jeremić je naglasio da ne treba samo izaći na konferenciju za novinare i pročitati listu želja, bez ikakvog plana, strategije i studije i samo reći „daćemo ovoliko miliona ovde ili onde“.

„Oni nemaju nameru da te milione daju. To će biti isto onoliko koliko je kula Beograda na vodi izgrađena u 2016. godini“ , rekao je Jeremić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track