Predsednik razgovarao sa diplomatama na Andrićevom vencu

KURIR TV POSLE HITNOG SASTANKA: Nikolić sa ambasadorima Rusije, Kine i SAD o Kosmetu!

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Tomislav Nikolić održao je danas hitan sastanak na Andrićevom vencu kojem su prisustvovali Marko Đurić i ambasadori Rusije, Kine i SAD.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas je obavestio ambasadore Rusije Aleksandra Čepurina, SAD Kajla Skota i Kine Lija Mančanga da ponašanje delegacije Prištine u poslednjoj rundi dijaloga na visokom niovu "nije bilo u cilju postizanja dogovora".

Foto: Kurir TV
Foto: Kurir TV

"Očuvati stabilnost u regionu"

Kako je saopšteno iz Nikolićevog kabineta, na odvojenim sastancima on je "informisao ambasadore o toku razgovora srpske delegacije sa predstavnicima privremene administracije u Prištini" i "sa ponašanjem delegacije iz Prištine, koje nije bilo u cilju postizanja dogovora".

Foto: Kurir TV
Foto: Kurir TV

Na sastancima je zaključeno da je u danima koji dolaze neophodno nastaviti dijalog i sačuvati stabilnost u regionu, kao i da se ne sme dozvoliti da dodje do bilo kakvog ugrožavanja bezbednosti građana na Kosovu i Metohiji, navodi se u saopštenju.

Prelazi sa KiM tanka linija za sukob

Povod ovog sastanka, kojem prisustvuje i Marko Đurić, direktor Kancelarije za KiM, jeste situacija na Kosovu posle sinoćne runde pregovora u Briselu.

Podsetimo, sastanku su prisustvovali ambasadori Aleksandar Čepurin, Li Mančang i Kajl Skat. Nikolić se prethodno sastao sa Karlom Robin Herši, novom koordinatorkom Ujedinjenih nacija u Srbiji.

(E. K. /EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track