(KURIR TV) VUČIĆ PRED GO SNS PRIHVATIO KANDIDATURU: Nikad ružnu reč neću reći o Tomislavu Nikoliću
Foto: Nebojša Mandić

(KURIR TV) VUČIĆ PRED GO SNS PRIHVATIO KANDIDATURU: Nikad ružnu reč neću reći o Tomislavu Nikoliću

Politika -

Pratite uživo dešavanja sa sednice glavnog odbora SNS u Sava centru, na kojoj će se članovi odbora izjasniti o kandidaturi Aleksandra Vučića za predstojeće predsedničke izbore.

Sednica Glavnog odbora SNS možda će biti presudna za opstanak i jedinstvo stranke. Na njoj bi trebalo da bude doneta definitivna odluka o kandidatu SNS na predsedničkim izborima. Svi opštinski odbori podržali su Aleksandra Vučića, ali i dosadašnji predsednik Srbije ima značajnu podršku u stranci. Dok očekujemo početak sednice, pogledajte specijalnu emisiju KURIR TV koja će vam otkriti šta je sve prethodilo sastanku Glavnog odbora.

17.37 Vučić stigao u Sava centar, dočekan ovacijama pristalica

17.33 Okupljene pristalice SNS u Sava centru skandiraju "Vučiću, Vučiću!" i "Hoćemo Vučića!".

17.40 Počela sednica Glavnog odbora SNS na kojoj bi članovi trebalo da odluče o predsedničkom kandidatu naprednjaka. Predsedništvo SNS predložilo je lidera stranke Aleksandra Vučića za predsedničkog kandidata, a konačnu odluku doneće Glavni odbor.

17.55 Sednicom predsedava potpredsednik SNS Miloš Vučević, a očekuje se da će lider stranke, premijer Aleksandar Vučić, doći nakon okončane rasprave. Na sednicu je došao i sin Tomislava NIkolića i funkcioner SNS Radomir Nikolić. Sednica se održava iza zatvorenih vrata.

18.10 Kad je Vučević pročitao da je Vučić kandidat SNS za predsednika Srbije, salom se prolomio aplauz koji je trajao pet minuta. kratke govore su održali Jorgovanka Tabaković, Nebojša Stefanović, Marko Đurić, Milenko Jovanov i Vladimir Đukanović. Svi oni su pohvalili i podržali Vučića kao kandidata SNS za predsednika.

18.22 Samo je funkcionerka SNS Marija Obradović u svom govoru pomenula Tomislava Nikolića. Kako je rekla, zahvalna mu je za sve što je uradio do sada. Govore su održali i Zoran Babić, Igor Bečić i Jana Ljubičić, kojiisu istakli važnost Vučićeve kandidature za predsednika Srbije.

18.25 Očekuje se dolazak Aleksandra Vučića na sednicu. Nakon što Bratislav Gašić za govornicom rekao "Nema drugog kruga", salom se prolomio aplauz. Nikola Selaković je tražio da se odustane od dalje diskusije, već da se odmah glasa.

18.20 Članovi Glavnog odbora jednoglasno odlučili da Aleksandar Vučić bude kandidat SNS za predsednika Srbije.

18.41 Vučić počeo obraćanje članovima Glavnog odbora

18.45 "Zahvalan sam vama što smo poslednjih meseci pokazali svima kako da odbranimo zemlju i budućnost", rekao je Vučić.

18.48 "Vi se jedina stranka koja nije dobijala glasove na populizmu i lakim merama, već ste pobeđivali jer ste radili najteže zadatake", poručio je lider SNS.

18.50 "U svakoj od društvenih sfera smo pokazali napredak, građani još to ne vide sve, ali čini mi se da vide svetlost na kraju tunela. Rasta nađe privrede biće sve veći i to je ono što je za nas važno. Upseli smo da napravimo da imamo mir i stabilnost, ali da niko Srbijom ne može da upravlja sa strane. Srbija je posle mnogo godina istinski nezavisna i suverena zemlja", rekao je Vučić, nakon čega se salom prolomio aplauz.

18.55 "Ponosno i uspravne glave sam govorio i u Moskvi i u Briselu i Vašingtonu. Verovatno je ovo poslednje obraćanje vama kao predsednik Vlade. Veoma sa ponosan na vas. Lično sam dao sve od sebe da zemlju izvučem iz krize. Da li sam grešio? Jesam, ali mislim da sam marljivo radio. Prvih pet odmora ću da iskoristim za poslednjih pet dana kampanje da vama pomognem da ne izgubimo bitku od onih koji bi da vrate zemlju u prošlost i nadam se da ćemo uspeti u tome", rekao je Vučić.

19.00 "Znam koliko su pljuvali po vama sve ovo vreme. Znam jer sam jedan od vas i znam da to nije nimalo lako. Kad ih pogledam, oni koji ni u čemu nisu bolji od vas, oni koji su tobože elita i imali dzvvolu da oljačkaju zemlji, da oni koji su razorili ovu zemlju... Ostalo im samo to da vređaju svoje protivnike. Uglavno smo ćutali, a kad god bismo odgovorili, odgovorili bismo svojim radom. Moje pitanje za vas je: Hoćemo li još jednom da pobedimo za Srbiju?", rekao je Vučić nakon čega se čuo gromoglasan aplauz

"Potrebni ste Srbiji, dragi prijatelji. Ako ne položite svoju žrtvu u ovaj poduhvat, na vlast će doći gori, doći će najgori i odvesti zemlju u prošlost. Ne damo im Srbiju jer ništa za nju nisu uradili. Ponizili su je i opljačkali, a išli su okolo i ogovarali Srbiju na svakom koraku. Svoju zemlju koja ima je sve dala. Zar da pred tim dnom dna da ustuknemo, sakrijemo se u mišju rupu i predamo im rođenu zemlju. Hteli su me da im izađem na tu crtu i evo ja im na tu crtu izlazim", poručio je Vučić.

19.05. Zahvalan sam vam na podršci i ponosan na sve vas, jer smo u prethodnih 4, 5 godina uspeli zemlju, koja je bila na ivici bankrotstva i kolapsa, u kojoj nije bilo nade i koja nije videla budućnost, da pokrenemo s mrtve tačke, a vi ste uvek znali da pokažete razliku između nas i njih, obratio se večeras premijer Aleksandar Vučić članovima GO stranke koji su ga jednoglasno izabrali za predsedničkog kandidata."Znali ste da napravite razliku između nas i mnogih drugih, razliku koja se ogleda u vašoj borbenosti i želji da budete na strani Srbije i onda kad smo najviše napadani i kad nisu birali reči kojima će da se obraćaju našim divnim članovima, jer svi ste se ujedinili u politiku očuvanja Srbije njenog napretka", rekao je Vučić praćen aplauzom članova GO.

Kako je naveo, zahvalan je članovima stranke i zato sto su poslednjih dana i meseci, "kada smo shvatili kakve nam se opasnosti bliže, jasno pokazali kako možemo da odbranimo i sačuvamo zemlju"."Ponosan sam jer ste napravili razliku između nas i njih, nas kojima je Srbija važnija od svega i njih, kojima su jedino njihovi dzepovi bili važni", poručio je premijer i lider SNS."Jedina ste stranka koja nije dobijala glasove na demagogiji i populizmu, na šoviniszmu i lakim merama, i obećanjima...", rekao je Vučić i nastavio: "Već ste pobeđivali tako što ste radili najteže stvari, bili ste uz svoju stranku i rukovodstvo, i uz predsednika Republike, vladu i skupštinu"..

19.08. Vučić se na kraju zahvalio kolacionim partnerima, ali se osvrnuo i na najavu da će se Tomislav NIkolić kandidovati za predsednika Srbije.

"Ne želim nijednu ružnu reč o njemu da kažem, uvek poštujući njegovo pravao da sam odluči štaće da radi. Što se mene tiče, danas sam spreman da blisko sarađujem i radim s Tomislavom Nikolićem i nikad ta želja neće da prestane, sve ostalo nije do mene", rekao je Vučić, koji se po zavšetku govora salom prošetao sa ćerkom Milicom.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

Ranije danas je predsednik Srbije Tomislav Nikolić potvrdio Kuriru da je u 15 sati razgovarao sa premijerom Aleksandrom Vučićem."Tačno je, razgovarao sam sa Aleksandrom, ali ne mogu da otkrivam detalje", istakao je Nikolić.

Pogledajte okupljenje pristalica SNS pred Sava centrom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track