ONI STOJE IZA BELOG PRELETAČEVIĆA: Otkrivamo ko su tvorci fenomena koji TRESE SRBIJU!

Pod lupom

ONI STOJE IZA BELOG PRELETAČEVIĆA: Otkrivamo ko su tvorci fenomena koji TRESE SRBIJU!

Politika -

Iz prve ruke predstavljamo izborni štab Ljubiše Preletačevića - od kreative, odnosa s javnošću do zloglasnog tajkuna čije ambicije nadilaze čak i Miškovićevu imperiju

Ko gura Ljubišu Preletačevića Belog? Čiji je on projekat, kome treba da „drmne“ glasove i ko sve to finansira? Kurir je zagrebao i, za početak, lovu mu obezbeđuje, ni manje ni više, nego Ajkula (Petar Popović), tajkun u pokušaju koji se nada da će nadmašiti čak i Miroslava Miškovića. Stevan Vlajić je glavni za odnose sa javnošću, dok je za kreativu zadužen Jovan Veličković. Beli je, naravno, u sve uključen. Umesto službenih prostorija, izborni štab im je u kafani, u zavisnosti u kojoj se u tom trenutku zadese. Nemaju ni vreme kada se okupljaju, nego kad ko dođe. I takvi, sudeći po rezultatima u kladionicama, kidaju.

Stevan Vlajić29 godinaZaduženje: koordinator za odnose s javnošću i portparol pokreta, novinar, konobarImamo istrošene, neartikulisane opozicione kandidate koji nemaju šanse da pobede Vučića, tako da Beli izvlači apstinente i donosi nešto novo na političku scenu. Siguran sam da Beli ulazi u drugi krug - kaže Vlajić i dodaje da su im kladionice reper kako zaista stoje:- Prema kladionicama, on je u top pet, ali očekujemo da se iz dana u dan uspinje.Ako Beli pobedi na izborima, zadržaće svoju autentičnost, što je, kaže, i bitno da bi Srbija po nečemu bila prepoznatljiva.- Ako je Nikolić mogao da bude predsednik, bez naročitih posledica, osim u smislu blamaža, Beli ne može da donese ništa loše. Beli bi eventualno poradio malo na engleskom - kaže Vlajić.

6 razloga zašto je Beli postao predizborni fenomen!

Jovan Veličković25 godinaZaduženje: kreativaDan u našem izbornom štabu je lud i zabavan. Vrlo interesantno - za poželeti, nekad za nepoželeti - zavisi kako se gleda. Posao je podeljen - neki se bave kreativom, neki tim ozbiljnim delom. Gde se okuplja štab? Nekad se skupimo kod nekog kući, nekad u nekom kafiću i radimo - kaže Veličković i pojašnjava koja su konkretno njegova zaduženja:- Ja se bavim kreativom - kako, šta, gde, taj satirično-humoristički sadržaj. Trezan najbolje delujem.

Petar Popović Ajkula28 godinaZaduženje : finansiranje kampanje Finansiranje kampanje ide odlično - izvlačimo keš i punimo Ljubišin budžet, koji služi za banalizaciju. Keš izvlačimo sa naših računa, ali ima i donacija građana. Tajkuni nas ne plaćaju, jer sam jedini finansijer-tajkun ja. Znam da kampanja mnogo košta, ali izguraću sve, jer mi je Beli, čiji sam kum, obećao Šumadiju na 99 godina - kaže Popović, a na pitanje šta da im se javi Miroslav Mišković, odgovara:- Oduvali bismo ga, jer sam ja glavni tajkun, a postaću i veći od njega.Početkom sledeće nedelje, kaže, izlazi novi spot.- Kampanja nam kreće od ponedeljka, pravićemo karavan po Srbiji i tako ćemo animirati masu. Još ćemo videti da li će Beli ići po Srbiji na konju, ipak je lakše u autobusu prve klase s klimom i pićencem - dodaje on.

Katarina Blagović

POGLEDAJTE GOSTOVANJE BELOG U EMISIJI KURIR TV "DA SE NE LAŽEMO" SA RATKOM FEMIĆEM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track