DAČIĆ OTKRIO TAJNU: Jeremići pobegli u London tokom bombardovanja
Foto: Marina Lopičić, Zorana Jevtić

Lider SPS Ivica Dačić tvrdi

DAČIĆ OTKRIO TAJNU: Jeremići pobegli u London tokom bombardovanja

Politika -

Socijalista tvrdi da je porodicu predsedničkog kandidata u inostranstvo sklonio nekadašnji predsednik Skupštine Dragan Tomić

Lider SPS i šef diplomatije Ivica Dačić rekao je juče da je Vuka Jeremića i njegovu porodicu u vreme bombardovanja 1999. iz Srbije sklonio bivši predsednik Skupštine Dragan Tomić!Gostujući na TV Pink, Dačić je kritikovao Jremićeve tvrdnje da je „kriva politika devedesetih godina“. Spočitao mu je da u vreme kada je srpski narod preživeo najteži period Jeremić nije bio u Srbiji i nije delio sudbinu svog naroda.- Posebno je nekorektan način na koji govori o devedesetim godinama, a zna se da je bivši predsednik Skupštine Dragan Tomić poslao Jeremićevu porodicu u London za vreme bombardovanja. Ne bih sad da otkrivam više detalja - rekao je Dačić.

Pomogao... Dragan Tomić
Pomogao... Dragan Tomić

Lider SPS nije želeo dalje da govori o tome. Međutim, izvor Kurira tvrdi da su Jeremićevi sklonjeni.- Mihajlo Jeremić, Vukov otac, bio je predstavnik „Jugopetrola“ u Londonu, tamo ga je poslao Tomić. A on je onda posle petog oktobra postao direktor „Jugopetrola“ i postavio Dragana Tomića za savetnika u znak zahvalnosti. Tako je Vuk u stvari i otišao u London - kaže naš izvor.Jeremić nije odgovarao na pitanja o ovoj temi. Dragan Tomić tvrdi za Kurir da Dačić nije u pravu.- To nije tačno. Gospodin Jeremić je odlično govorio engleski, razumeo se u naftu i dobio je rešenje iz „Jugopetrola“ da prelazi u London. Njegov otac je bio sposoban čovek i kao takav stručan za taj posao - rekao je Tomić.

Kembridž, Harvard...ŠKOLOVAO SE U LONDONUJeremić je, inače, diplomirao teorijsku i eksperimenatalnu fiziku na Kembridžu, a onda je magistarske studije iz oblasti državne administracije završio na Harvardu. Istina, u vreme Miloševićevog režima bio je angažovan i kao menadžer Organizacije srpskih studenata u inostranstvu, na „širenju istine“ o događajima u Srbiji.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: VESTI KURIR TV 20.03.2017

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja