icon-closeicon-commentsicon-downicon-galleryicon-homeicon-nexticon-previcon-reacticon-searchicon-soc-fbicon-soc-gplusicon-soc-insicon-soc-mailicon-soc-rssicon-soc-twittericon-soc-vibericon-soc-wupicon-soc-yticon-totopicon_react

Najnovije vesti

Stav EP

Dejvid Mekalister: Rusija vodi politiku destabilizacije Srbije

Politika 20.03.2017. 22:29h

U procesu približavanja Srbije EU, prema rečima Mekalistera, uprkos određenom pozitivnom razvoju, postoje i problemi

Dejvid Mekalister, predsedavajući spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta, izjavio je da je Balkan i dalje veoma eksplozivan region, u kojem neodgovorno delovanje može da oživi stare konflikte, i da Rusija u Srbiji svesno sprovodi politiku destabilizacije.
- To zahteva vidljivi angažman Evropske unije u regionu. Zbog neodgovornih poteza u najkraće vreme mogu da ožive stari sukobi za koje se verovalo da su prevaziđeni - smatra Mekalister.

U procesu približavanja Srbije EU, prema rečima Mekalistera, uprkos određenom pozitivnom razvoju, postoje i problemi.
- Moskva pokušava snažno da utiče na medije, delove politike i civilno društvo u Srbiji. Rusija u Srbiji sledi svesnu politiku destabilizacije. To pruža povod za ozbiljnu zabrinutost - rekao je Mekalister.Mekalister je ponovio da je Evropska unija sa 1,5 milijardi evra pružila ubedljivo najveću pomoć reformskim i ekonomskim projektima u Srbiji, ali da se istovremeno u srpskom društvu Rusija doživljava kao najveća podrška.

 

Pratite Kurir na VIBERU:
http://chats.viber.com/kurir

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...