VUK JEREMIĆ ZA KURIR: Vlast me napada jer me se plaši!
Foto: Marina Lopičić

Intervju, kandidat za predsednika

VUK JEREMIĆ ZA KURIR: Vlast me napada jer me se plaši!

Politika -

Ne planiram nikakve nemire, ne nameravam da dižem revolucije ukoliko ne pobedim na ovim izborima

Predsednički kandidat Vuk Jeremić siguran je da će se upravo on naći u drugom krugu izbora, gde će, kako kaže, pobediti kandidata SNS Aleksandra Vučića.Ipak, kako je rekao gostujući kod Ratka Femića u emisiji „Da se ne lažemo“ na Kurir TV, ukoliko u drugi krug ode Saša Janković, on će ga bez rezerve podržati.Pisalo se da ste dosad u kampanju uložili oko tri miliona evra. Da li je na spisku vaših donatora ime nekog tajkuna?- Kampanja košta mnogostruko manje od kampanje vlasti, a priča da se ona finansira iz inostranstva i ko zna kojih izvora jeste još jedna od laži i napada od strane režima. Neće biti nijedno poznato ime na spisku donatora, poznati tajkuni su u Vučićevoj kampanji, čak mu se penju na binu i govore. Tamo su tajkuni, stranci, mediji... Na mojoj strani su obični ljudi. Vlast me napada jer me se plaši!

Otvoren razgovor... Ratko Femić i Vuk Jeremić u emisiji „Da se ne lažemo“ na Kurir TV
Otvoren razgovor... Ratko Femić i Vuk Jeremić u emisiji „Da se ne lažemo“ na Kurir TV

Ali kažu da ste vi NATO kandidat.- Ne znam ko je na godišnjicu NATO bombardovanja u Srbiju pozvao Gerharda Šredera... To je uradio Vučić, a ne ja. Ja sam se izjasnio da ću, kad postanem predsednik, insistirati da vojna neutralnost bude upisana u Ustav. To nijedan drugi kandidat nije uradio.Za koga ne biste glasali ukoliko vi ne uđete u drugi krug?- Mislim da ćemo u drugi krug Vučić i ja. Već sam rekao da oni koji su istinski kandidati protiv režima mogu da računaju na moju podršku. Eksplicitan sam bio u slučaju Saše Jankovića, on nije hteo da bude takav kada je reč o meni. Mislim da je to za žaljenje. Ali i danas kažem - ako Janković bude u drugom krugu, podržaću ga bez ikakve rezerve.

Ako Vučić bude pobednik, a pobeda bude gusta, da li izvodite ljude na ulicu?

O optužbama lidera SRS vojislav ŠEŠELJ JE UCENJEN ČOVEKŠešelj vas je optužio da ste s Tadićem zataškali slučaj ubistva gardista u Topčideru 2004. Šta se tamo desilo?- Ne bih komentarisao Šešelja. On je danas ucenjen čovek od Vučića. Bude li pisnuo nešto, bude li napravio korak koji se ne dopada Vučiću, strpaće ga i poslati nazad u Hag. A o tom slučaju sam u policiji, kada su me nedavno, prvi put posle 13 godina, pozvali, rekao šta sam znao. Rekao sam da sam znao da se to desilo i ništa osim toga, drugih informacija nisam imao. Zato je razgovor u policiji trajao 15 minuta.

E.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track