ALEKSANDAR VULIN: Nisu svi Albanci teroristi, ali Ramuš Haradinaj jeste!
Foto: Dragana Udovičić

Minoistar rada

ALEKSANDAR VULIN: Nisu svi Albanci teroristi, ali Ramuš Haradinaj jeste!

Politika -

Ministar rada Aleksandar Vulin pozdravio je stav američkog ambasadora u Prištini Grega Delavija, koji je oštro osudio izjavu Dauta Haradinaja, brata lidera opozicione Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja, o etničkom čišćenju Kosova u slučaju da njegov brat bude izručen Srbiji.

"Na dan kada slavimo Ustav Kosova, jedan političar preti etničkim čišcIenjem. Tako opasnoj retorici nema mesta u Evropi", napisao je Delavi na Tviteru.

Ministar Vulin je izrazio nadu da će i ostatak međunarodne zajednice osuditi pretnje etničkim čišćenjem Srba na Kosovu i Metohiji.On je poručio da nisu svi Albanci teroristi, ali da Ramuš Haradinaj i pripadnici OVK - jesu.

"Zato postoji i sud za zločine OVK. Kako se zove nego etničko čišćenjene kada se pred očima ravnodušnog sveta protera 250.000 Srba koji se nikada nisu vratili u svoje gradove i sela", naveo je Vulin u izjavi za Tanjug.

Kako konstatuje ministar, ko jednom nekažnjeno sprovede etnicko čiščenje, taj misli da može i da ga ponovi.

"Kako su Albanci čuvali srpske svetinje videli smo u pogromu 17. marta 2004. kada su spaljeni najznačajniji spomenici Srpske pravoslavne crkve na KiM, a proterano i ono malo Srba koje je preostalo u većim gradovima", naveo je Vulin.

A kako albanski političari drže reč, kaže Vulin, vidimo po izbegavanju sprovođenja Briselskog sporazuma i izbegavanju da se formira ZSO.

"Pozdravljam stav gospodina Delavija i nadam se da će i ostatak međunarodne zajednice osuditi pretnje etničkim čišćenjem Srba na KiM", naveo je Vulin.

Inače Daut Haradinaj, koji je poslanik u kosovskoj skupštini, objavio je na svom Fejsbuk profilu da su Albanci čuvali i čuvaju srpske svetinje 500 godina.U odgovoru Vulinu, on je naveo da su Albanci muslimani, pravoslavci i katolici i da se međusobno vole, te da nikada nisu i neće izvršiti etničko čišćenje.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KOŠARE- srpski vojnici krvlju crtali mape !

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track