PAROLA S PROTESTA ODUŠEVILA NEMAČKOG ŠEFA DIPLOMATIJE: Dajte mi transparent da ga odnesem Šrederu!
Foto: Damir Dervišagić, Tanjug

Smešna strana politike

PAROLA S PROTESTA ODUŠEVILA NEMAČKOG ŠEFA DIPLOMATIJE: Dajte mi transparent da ga odnesem Šrederu!

Politika -

BEOGRAD - Dajte mi taj transparent "Vučiću - Šrederu" da ga odnesem Gerhardu, radovao bi se, našalio se danas vicekancelar Nemačke Zigmar Gabrijel, na opasku premijera Aleksandra Vučića da je to jedan od glavnih transparenata na protestima u Beogradu.

Nemački vicekancelar je, na pres konferenciji posle razgovora sa Vučićem u Beogradu, rekao da ne može da daje uputstva kad je reč o protestima.Ako se teži ka EU, dodao je Gabrijel, treba znati da su protesti protiv vlade koja je demokratski izabrana i mogući i dozvoljeni, a kako ćete se odnositi prema njima - to je stvar srpske politike i nije se uputno uplitati u to.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Ipak, primetio je, najvažnije je da se protesti održavaju kao mirni.

Premijer i izabrani predsednik je ocenio da su protesti izraz demokratske snage Srbije.Vučić je naveo da svako ima pravo da protestuje, da ne postoji nijedan policajac koji se ovih dana može videti na ulicama, a da je demonstrantima dozvoljeno da rade i čine šta god hoće. Pomenuo je da je bilo i transparenata na kojima su Hitler, Merkelova i on, ali da je to tako.

"To, naravno, nisu veliki brojevi, ali za nas su značajni i moramo da vodimo računa o razlozima njihovog nezadovoljstva da bismo napravili još bolju ekonomiju i brinuli o njihovim potrebama", rekao je Vučić.

Foto: Kurir
Foto: Kurir

Kako je naveo, otvoreni smo za takvu vrstu razgovora sa svima, pri čemu nismo reagovali ni na jednu uvredu. Navodeći da je jedan od glavnih transparenata na demonstracijama "Vučiću Šrededru", premijer je rekao da se, što se njega tiče, on time hvali.

Na to je Gabrijel zatrazio jedan transparent da ga odnese Šrederu, jer, bi se on, kako kaže, sigurno radovao.

Vučić je naveo da je ponosan što je Srbija pokazala snagu i normanlo može da se odnosi prema svima, da na protestima za sada nema problema, te da se nada da ih neće ni biti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track