ZORANA OPLELA PO PARTNERU: Vuline, em si mali, em ništa ne znaš
Foto: FoNet, Marina Lopičić

Leti perje zbog RTS

ZORANA OPLELA PO PARTNERU: Vuline, em si mali, em ništa ne znaš

Politika -

Pošto je Aleksandar Vulin rekao da će da zatraži smenu šefova RTS, Mihajlovićeva odgovorila da taj zahtev dolazi od male stranke, a ne najveće, kao i da to nije u nadležnosti Nemanjine 11

Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade, jedina je odgovorila na priču Aleksandra Vulina da će razgovarati sa koalicionim partnerima i zatražiti smenu čelnika RTS i, što se tiče Vulina, bolje da nije.Ona je odmah istakla da takav zahtev stiže od male stranke u vladajućoj koaliciji, ali i da je, kada je reč o smeni čelnika RTS, adresa UO Javnog servisa, u čijoj je to nadležnosti, a ne Vlada.

MINISTAR ZA RAD UDARIO NA JAVNI SERVIS: Vulin: Tražiću smenu vrha RTS Bujošević: Volim kad se ljute

Identičan zahtev- Izbori su završeni pre dve nedelje i na njima je više od dva miliona ljudi glasalo za Aleksandra Vučića. Izbor Vučića za predsednika Srbije je izbor građana. Kada je reč o izveštavanju Javnog servisa i, kako kolega Vulin kaže, „pumpanju“ broja demonstranata, ne bavim se prebrojavanjem onih koji protestuju zbog izbornih rezultata. Ipak, Vulin je u jednom u pravu kada kaže da urednici RTS bez straha od bilo koga treba da uređuju program. A što na RTS više gledam emisije na Drugom programu je moj subjektivni osećaj uređivačke politike Javnog servisa - kazala je Mihajlovićeva za Kurir i dodala:- Ovaj zahtev dolazi od male, a ne najveće stranke u koaliciji, Srpske napredne stranke, koja nosi najveću odgovornost za sve što se dešava u Srbiji. Identičan zahtev za smenu rukovodstva imaju i organizatori demonstracija kojima sam već odgovorila da je za to nadležan UO Javnog servisa, a ne ulica.

VULIN OGORČEN ZBOG IZVEŠTAVANJA O PROTESTIMA: Tražiću smenu kompletnog rukovodstva RTS!

Neobjektivno informisanjeMinistar za rad Aleksandar Vulin juče nije želeo da odgovori na navode Zorane Mihajlović. Podsetimo, on je pre dva dana kazao da će na sednici Vlade zatražiti smenu rukovodstva RTS zbog neobjektivnog informisanja - jer preuveličavaju broj demonstranata na ulicama i demonstracijama posvećuju duge priloge.

Iznenađenje za UskrsSPREMILA GOZBU ZA SVOJ TIMZorana Mihajlović je za sve državne sekretare, pomoćnike ministara, savetnike i članove kabineta juče ujutru organizovala uskršnji doručak, a poslužila im je, osim jaja koje je sama oslikala, i veliki broj slanih i slatkih đakonija. U tradicionalnom kuckanju uskršnjim jajima ministarka Mihajlović uglavnom nije izlazila kao pobednik, ali je bilo vrlo neizvesnih duela. Ona je svom timu poručila da i u narednim mesecima, kao i do sada, daju sve od sebe kako bi ministarstvo koje vodi završilo sve infrastrukturne projekte.

Katarina Blagović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track